Bruschetat ovat mitä mainioin herkku, kun illasta iskee pieni suolaisen nälkä. Klassikon päälle tulee tomaattia ja basilikaa, mutta aina kaikkea voi varioida oman maun, sesongin tai jääkaapin tilanteen mukaan. Meiltä löytyi sopivasti päärynää ja vuohenjuustoa, jotka ovat kuin luodut toisilleen. Lopuksi reipas rouhaisu rosee- ja mustapippuria, mikä tekee leivästä täydellisen herkkupalan. Nam, nämä bruschetat katoavat parempiin suihin hetkessä!
Päärynä-vuohenjuustobruschetat
5 viipaletta maalaisleipää
voita ja oliiviöljyä
100 g vuohenjuustoa paloina
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
rouhittua musta- ja roseepippuria
1 päärynä
tuoretta rosmariinia silputtuna
Valmistus:
Sekoita ensin haarukalla murskaten vuohenjuusto, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet sekaisin.
Kuori ja viipaloi päärynä.
Kaada pannulle tilkka öljyä ja nokare voita. Paista leivän palat molemmin puolin.
Nostele ensin vuohenjuustomoussea päälle. Sitten päärynäviipaleita. Rouhi halutessa lisää pippuria leipien päälle ja silppua hieman rosmariinia.
Enpä olekaan vielä ”vuohenjuusto ja päärynä” parivaljakkoa nähnyt yhdessä, mutta, mikä ettei… 😀 Itselläni päärynä aiheuttaa hiukan allergiatuntemuksia 🙁
Onneksi vain tuore päärynä, kypsänä sopii paremmin:-)
Mitä jos päärynäviipaleet paistaisi kevyesti pannulla? Toimisiko sitten?
Kyllä se kuumennus auttaa yleensä, kuten omenassakin, useimmiten…