Bataatti-härkiskulho hapankaali-jugurttikastikkeella

Bataatti-härkiskulho hapankaali-jugurttikastikkeella

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ : RASILAISEN HAPANKAALI

Kulhoruoat eli bowlit ovat edelleen pop! Eikä ihme, sillä kuka voi olla rakastamatta ihanan värikkäitä, ruokaisia, herkullisia ja terveellisiä kulhoja. Kaiken lisäksi kulhojen kokoaminen on hauskaa puuhaa ja tähän puuhaan on helppo ottaa koko perhe mukaan, kun laittaa kulhon täytteet erikseen tarjolle.

Hapankaali-jugurttikastike

Tällä kertaa tein vegekulhon härkiksestä ja bataatista, jonka kruunaa raikas hapankaali-jugurttikastike. Kastike on vähän tzatzikimaista, mutta ravinteikkaampaa ja hapankaalista löytyy enemmän makua kuin miedosta kurkusta. Tosin on se perinteinen tzatziki myös välillä hyvää, mutta suosittelen rohkeasti kokeilemaan nyt hapankaalia jugurtin kanssa. Ne ovat täydellinen pari ja ilman kastiketta tämä ei ole täydellinen bowl!

Bataatti-härkiskulho hapankaali-jugurttikastikkeella

Rasilaisen hapankaali on mielestäni ihanan raikkaan makuista ja olen syönyt sitä jo vuosikausia. Ensin hyvän maun vuoksi, myöhemmin oivalsin myös sen terveellisyyden. Hapattamalla terveellisestä kaalista tehdään entistäkin terveellisempää. Hapattamisen myötä kaali muuttuu lisäksi helpommin sulavaksi ja sitä pystyy syömään myös herkkävatsainen.

Rasilaisen hapankaalia

Rasilaisen hapankaali on valmistettu perinteisellä maitohappokäymisellä ilman mitään lisäaineita ja pastörointia, joka tuhoaisi vitamiinit ja maitohappobakteerit. Maitohappokäymisellä valmistetut tuotteet ovat parhaimmillaan tuoreena nautittuna, jolloin niistä saa kaikki terveyshyödyt irti. Toki hapankaali on myös hyvä kasvis – ja kuitulisä lämpimissä ruoissa.

Bataatti-härkiskulho hapankaali-jugurttikastikkeella

Meillä hapankaalia syödään niin tuoreena kuin lämpimissä ruoissa. Useinmiten sellaisenaan lisukkeena, mutta viime aikoina olen kokeillut tehdä siitä monenmoista. Jopa hapankaali-suklaakakkua, joka oli käsittämättömän hyvää! Tämä kulhoruoka taas tuo esille miten hyvin hapankaali taipuu myös vegeruokaan. Hapankaali-jugurttikastike sopii tzatzikin tapaan myös muiden ruokien lisukkeeksi. Kannattaa kokeilla. Homma on helppo, vaikka raaka-ainelista näyttää pitkältä!

Bataatti-härkiskulho hapankaali-jugurttikastikkeella 4-5 hlölle


Hapankaali-jugurttikastike

3 dl Rasilaisen hapankaalia (kokeile tähän myös valkosipulihapankaalia)
1 ½ dl turkkilaista jugurttia
½ tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria
tilkka oliiviöljyä
muutama lehtipersiljan lehti

Bataatti:

rypsi- tai oliiviöljyä
2 bataattia
suolaa
1 rkl hunajaa
½ tl chiljauhetta

Bulgur:
2 dl bulguria
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
kourallinen minttua hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Salaatti:
½ ps salaattisekoitusta esim. Lempi
1 rs Alfalfa silmusalaattia
1 avokado
1 -2 rkl oliiviöljyä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Härkis :

rypsi- tai oliiviöljyä
2 valkosipulia kuorittuna ja hienonnettuna
1 rs härkistä
10 kirsikkatomaattia huuhdeltuna ja halkaistuna
kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

+lisäksi halutessasi Rasilaisen hapankaalia sellaisenaan

Valmistus:

Aloita valmistamalla hapankaali-jugurttikastike. Sekoita hapankaali jugurtin ja mausteiden kera. Valuta pinnalle tilkka oliiviöljyä, vielä ripaus paprikamaustetta ja asettele pari lehtipersiljaa päälle. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Kuori ja leikkaa bataatit pieneksi lohkoiksi. Valuta päälle vähän hunajaa ja öljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja chiliä. Sekoittele hyvin. Paahda lohkoja uunissa välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta bulgur yrteillä, sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra sisus ja viipaloi se. Purista hieman sitruunamehua avokadon pintaan. Voit yhdistää kaikki salaatin ainekset tai tarjota ne erikseen.

Kaada kuumalle pannulle öljyä. Kuullota ensin valkosipulia ja lisää sitten härkis sekä tomaatit. Paista sekoitellen noin kymmenen minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä lisää joukkoon lehtipersiljaa.

Laita kaikki eri täytteet tarjolle omiin kulhoihin tai kokoa jokaiselle ruokailijalle oma kulho valmiiksi.

2 thoughts on “Bataatti-härkiskulho hapankaali-jugurttikastikkeella

  1. No nythän täällä on ihan herkkujen ilotulitusjuhlat käynnissä 😀 Näyttää todella houkuttelevilta! Kyllä täälläkin lempi on leiskunut hapankaalin ja vatsani välillä, eikä ole pitkässä liitossa ryppyjä ilmennyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *