Pinaattikeitto on arjen mahtava pika- ja voimaruoka. Kotimaisesta pakastepinaatista tehty soppa on valmis noin vartissa. Maukas ja lämmittävä keitto maistuu talvisena lounaana tai kevyenä illallisena.
Pinaattikeitto ( 3- 4 annosta)
50 g voita
1 pieni sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
¾ dl vehnäjauhoja
8 dl punaista maitoa
1 (ps) 150 g pakastepinaattia
1 tl suolaa
½ mustapippuria rouhittuna
ripaus muskottipähkinää
Valmistus:
1. Sulata rasva kattilassa ja lisää sipuli. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
2. Lisää maito parissa erässä ja lopuksi pinaatti. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen välillä vispilällä sekoitellen.
3. Aja hienoksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
4. Tarjo keitto keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kera.
Ihanaa pinaattikeittoa. En ole koskaan tehnyt itse. 😮 Mitäs jos käyttäisi tuorepinaattia? Tuleeko vastaava määrä vai enemmän?
Kiitos, kannattaa kokeilla. Niin helppoa, hyvää ja nopeaa. 🙂 Käyttäisin tuorepinaattia saman määrän.