Raparperi-limepiirakka

Raparperi-limepiirakka

Supersuosittu key limepie eli limettipiirakka saa nyt alkukesän kunniaksi raparperisen säväyksen! Kävin aamulla raparperipuskilla ja nappasin muutamia varsia mukaani. Keitin ne pienen vesitilkan kanssa ilman sokeria soseeksi ja jäähdytin. Raikas raparperisose sai tällä kertaa tuoda uutta raikasta makua limettipiirakkaan.

Raparperi-limepiirakka

Raparperi ei tuo suurta vaikeusastetta helppoon klassiseen limepiirakkaan, jonka täytteeseen tulee nyt kolmen raaka-aineen sijasta neljä. Pohjaan laitoin kaurakeksejä, joten näin se sopii monelle gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Ei toki erittäin herkille, koska kaurakeksituotteissa on herkästi kontaminaatioriski ja osa ei pysty käyttämään edes kauraa. Eli se on aina tietenkin varmistettava juttu.

Syreenit
Raparperi-limepiirakka

Piirakka on ihanan kesäinen ja raikas. Kaurapohja on mukavan rapea. Raparperi-limepiirakka kannattaa tarjota erittäin hyvin jäähdytettynä ja marjojen kera. Osa tykkää lisätä lime tyyppisten piirakoiden päälle myös marenkia, mutta omasta mielestäni se on parhaimmillaan kylmänä marjojen kera.

Nautitaan kesän sadosta ja kauniista kukista! Mukavaa viikonloppua!

Raparperi-limepiirakka

kaurakeksipohja:
75g voita sulatettuna
200 g kaurakeksejä (esim. Töysäläinen) tai digestiivi-keksejä

täyte:
300 g raparperia + 2 rkl vettä , noin 2 ½ dl valmista sosetta
1 limen mehu
4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa

Päälle: raastettua limetin kuorta ja mansikoita

Valmistus:

1. Huuhtele ja leikkaa raparperit viipaleiksi ja keitä kattilassa soseeksi vesitilkan kera, noin 10 minuuttia. Jäähdytä.
2. Aja keksit tehosekoittimessa murskaksi ja sekoita keksimuru sulatettuun voihin.
3. Vuoraa irtopohjallinen vuoka leivinpaperilla ja painele keksipohja vuokaan reunoja myöten.
4. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 175 asteessa.
5. Vatkaa keltuaiset kulhossa. Lisää kondensoitu maito, jäähdytetty raparperisose ja limetin mehu. Vatkaa seos tasaiseksi.
6. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista uunissa noin 12 minuuttia.
7. Tarjoa hyvin jäähdytettynä. Viimeistele limetin kuorella ja mansikan lohkoilla. Tarjoa lisäksi kesän marjoja.

6 thoughts on “Raparperi-limepiirakka

    1. Tämä piirakka menee täälläkin pian uusintaan, pakko saada lisää! 🙂

  1. Pitääkö kondensoitu maito olla toffeeta vai ihan vaan purkki auki ja sekasin muiden kanssa?

    1. Se lisätään tässä suoraan , ei siis tarvitse keittää toffeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *