Sitruuna-mascarponerisotto

Sitruuna-mascarponerisotto
Sitruuna-mascarponerisotto

Tein eilen saltimboccan seuraksi sitruuna-mascarponerisottoa. Sitruunainen ja täyteläinen risotto sopii oivallisesti herkullisten parmankinkulla ja salvialehdillä päällystettyjen kanafileiden seuraan.

Sitruunat

Ihanaa risottoa voisi syödä sellaisenaankin, mutta parhaiten se toimii lisukkeena. Sitruuna-mascarponerisotto onkin hyvä lisä myös pääsiäispöytään esimerkiksi lammasruokien seuraksi.

Saltimboccaa sitruuna-mascarponeriston kera
Saltimboccaa sitruuna-mascarponerisoton kera


Sitruuna-mascarponerisotto

oliiviöljyä
2 valkosipulia
2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä, esim. arborio tai carnaroli
1 dl valkoviiniä
7-8 dl kanalientä
½ -1 sitruunan mehu
1 (luomu) sitruunankuori ( hyvin pesty ja raastettuna)
1 dl kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
½ dl parmesaania
yrttejä, esim.basilikaa tai lehtipersiljaa

Valmistus:

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota muutama minuutti. Sekoittele riisiä sen aikaa, että öljy imeytyy riisiin. Kaada viini joukkoon ja kiehauta.

Lisää kanalientä vähitellen, muutama desi kerrallaan.

Kun riisi alkaa olla kypsää, niin lisää kerma, mascarpone, raastettu parmesaani, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita. Risotto saa jäädä vähän puuromaiseksi. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita.

Lisää lopuksi hienonnettu basilika tai lehtipersilja.

Tarjoa heti.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Sitruuna-mascarponerisotto

  1. Kyllä tämä ateriaehdotus sopii hienosti pääsiäispöytäänkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *