Laskeuduin pääsiäistunnelmaan pyöritellen pienen pieniä pyöryköitä luomukaritsan jauhelihasta. En laskenut, mutta pienestä lihamäärästä tuli varmaankin noin 40-50 pientä pyörykkää. Pyöryköiden seuraksi tein tsatsikia ja bataatti”ranskalaisia”. (”Ranskalaisia” koska ne eivät olleet rapeita.)
Pyöryköissä sen sijaan oli mukavan rapsakka pinta, kun puuteroin ne kevyesti vehnäjauhoissa ja paistoin pannulla. Voit paistaa pyörykät ilman puuterointia myös uunissa, mutta silloin on odotettavissa pehmeämpiä pyöryköitä.
Lihapullista maistaa tuulahduksen Kreikasta. Niissä on mausteena muun muassa tuoretta minttua ja persiljaa, sitruunan mehua ja fetajuustoa. Tänään kokkailut vievät myös kohti Välimeren makuja, kun uuniin menee makoisa moussaka.
Herkullista pääsiäistä!
Kreikkalaiset lihapullat
400 g karitsan jauhelihaa
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
¾ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 kourallinen silputtua minttua
1 kourallinen silputtua persiljaa
½ tl kuivattua oreganoa
50 g fetajuustoa pieneksi murustettuna
2 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja pyöryköiden leivitykseen
Paistamiseen : voita ja öljyä
Valmistus:
Kuori ja hienonna sipulit.
Turvota korppujauhot vedessä. Kuullota sipulit pannulla öljyssä.
Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja sekoita massa käsin tasaiseksi.
Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pieniä pyöryköitä.
Puuteroi pyörykät lopuksi kevyesti vehäjauhoissa.
Paista pannulla öljyssä ja voissa kypsiksi.
Tarjoa esimerkiksi bataattiranskalaisten ja tsatzikin kera.
Pääsiäispöytään sopii myös : Marokkolainen lammaspata tai murea lampaanpotka
Oi kun maukkaan näköisiä, näitä pitää testata!
Kiitos Rommirusina! Sun blogissa on ollut myös herkullisia lihapullareseptejä. 🙂
Pilvisen hämärään päivään sopii oikein mukavasti tuulahdus välimerta lihapullien muodossa, jossa minttuakin mukana. Nam 🙂
Oi, ajattelin just tänään, että olisinpa jossain turkoosin meren äärellä… 🙂