Suppilovahveroilla ja fetalla täytetyt paprikat

Suppilovahveroilla ja fetalla täytetyt paprikat

Poimin pari pussillista tarjouksessa olleita punaisia paprikoita lähikaupasta mukaan ja päätin tehdä ison satsin täytettyjä paprikoita viikonlopuksi. Nostalginen kasariherkku sopii myös tälle vuosikymmenelle, mutta tässä versiossa se ei ole sillä perinteisellä jauheliha-riisitäytteellä, vaan metsäsienillä ja fetalla.

Suppilovahveroilla ja fetalla täytetyt paprikat

Pakastimessa oli sopivasti jäljellä vielä syksyllä poimittuja suppiksia, jotka sopivat kivasti fetan ja kotimaisen riisin tapaisen ruokakauran kanssa paprikoiden täytteeksi. Mausteissa on mm. tomaattijauhetta, jota voi olla vaikeampi löytää. Itse olen ostanut sitä Ruohonjuuresta. Se on mainio tuote monessa ruoassa, mutta voit hyvin korvata sen vaikka 100 grammalla kirsikkatomaatteja. Tattimix on myös maatilamatkailun menneitä ostoksia, eikä välttämätön, mutta voit toki jauhaa joukkoon esim. kuivattuja tatteja tai mustatorvisieniä, jos haluat. Muut reseptin ainekset ovat helposti saatavissa lähikaupasta.

Herkullista viikonloppua!

Suppilovahveroilla ja fetalla täytetyt paprikat

6-7 punaista paprikaa
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria

täyte:

rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
300 g sulatettuja esipaistettuja suppilovahveroita (tai muita mieluisia sieniä)
3 dl ruokakauraa tai täysjyväriisiä
1 dl valkoviiniä
6-7 dl kuumaa kanalientä
2 rkl tomaattijauhetta ( tai voit käyttää täytteessä myös kirsikkatomaatteja)
2 tl provencen yrtit mausteseosta
2 tl tattimixmausteseosta
rouhittua mustapippuria
½ ruukkua persiljaa
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl ranskankermaa
200 g fetaa kuutioituna
6 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna

100g mustaleima emmental juustoraastetta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese, halkaise ja poista siemenet paprikoista.
2. Jatka täytteestä. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Lisää sipulit. Kuullota.
3. Lisää sienet ja jatka paistamista muutamia minuutteja. Lisää ruokakaura. Sekoittele hyvin.
4. Lisää mausteet. Sekoita. Sitten viini ja kiehauta.
5. Lisää kuumaa kanalientä muutamassa erässä. Kypsennä sekoitellen noin 10-15 minuuttia, kunnes ruokakaura tai riisi on kypsää.
6. Lisää vielä ranskankerma, kuutioitu feta, aurinkokuivatut tomaatit, sitruunanmehu ja persilja. Sekoita.
7. Laita puolitetut paprikat leivinpaperilla vuoratulle pellilleja pirskota niiden päälle hieman rypsiöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Esikypsennä paprikoita uunissa noin 15 minuuttia.
8. Lusikoi täyte esikypsennettyjen paprikoiden sisään. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
9. Jatka kypsentämistä noin 25-30 minuuttia.
10. Nauti esimerkiksi salaatin ja hyvän leivän kera.

2 thoughts on “Suppilovahveroilla ja fetalla täytetyt paprikat

    1. Kiitos Tarja, olivat kyllä ihanan makuisia! Oikein mukavaa viikonloppua sinulle myös! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *