
Näin viileään vuoden aikaan iskee välillä sellaisen ihanan sakean ja muhevan keiton himo ja tulikin mieleen sitten viime vuoden somehitti Cowboy-keitto. Tein siitä oman version marinoidulla Jalotofulla ja voi että miten hyvää keitosta tulikaan. Käytin tofut pannun kautta, jotta niihin tulee hyvä ja rapea pinta. Tähän keittoon sopii minun mielestäni parhaiten jauhoinen peruna niin liemi sakeutuu mukavasti. Samoin varoin laittamasta liikaa nestettä. Mutta oman maun mukaan voi keiton tehdä (eli halutessa kiinteästä perunasta & enemmän nestettä). Mukavaa viikkoa!
Tofu cowboy-keitto
rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
6-7 jauhoista perunaa kuutioituna
1 iso punainen paprika
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl Välimeren maustetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikamaustetta
1/2 tl chilimaustetta
1 laakerinlehti
1 litra kasvislientä
1 -2 rkl soijaa
2 dl kaurakermaa
1 prk kypsiä kidney-papuja (huuhtele, valuta)
1 pkt marinoitua Jalotofua kuutioina
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria, chiliä
Valmistus :
1. Kuullota kattilassa kuoritut ja pilkotut sipulit, perunat ja paprikat.
2. Lisää tomaattipyre ja mausteet. Sekoittele pari minuuttia lisää.
3. Lisää kasviliemi, laakerinlehti ja soija. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.
4. Paista erikseen tofu -kuutiot pannulla ja lisää sitten kuutiot keittoon papujen sekä kerman kanssa. Keitä vielä hetki.
5. Maista. Lisää maun mukaan suolaa ja pippuria sekä päälle korianteria ja chiliä. Tarjoile hyvä leivän kera.

