Vegaaninen joulupuuro

Joulupuuroa!❤️

Kokeilussa vegaaninen versio, jossa puuroriisi keitetään vedessä ja lopuksi lisätään kaurakerma + suolaa. Täytyy todeta, ettei tämä ole yhtään huonompaa perinteiseen verrattuna ja mikä parasta tämä onnistuu vauhdikkaammin ilman haudekattilaa tai jatkuvaa vahtimista (mitä maitoon keitetty vaatii). Kotona sanon ainakin jatkossa heipat maitopohjaiselle joulupuurolle.

Nyt edelleen jatkuvan puurovillityksen myötä puuro saa myös kotona seurakseen runsaat herkkuhärdellit: kaneli-sokeria, paahdettua valkosuklaa-lakritsia, piparkakkutaateleita ( Foodin) , pipari-hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä (Foodin) , puolukoita ja puolukkakeittoa (Valio). Nam!

Ihanaa joulun aikaa!🎄

Vegaaninen joulupuuro (neljä annosta)

2 dl puuroriisiä
8 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1 kuorittu manteli
suolaa

kanelia, sokeria
kauramaitoa tai marjakeittoa
muita päällysteitä oman maun mukaan esim. puolukoita, taaleita

Valmistus:

  1.  Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää riisi.
  2. Hauduta välillä sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt.
  3. Lisää kaurakerma ja hauduta vielä noin 10 minuuttia. Mausta valmis riisipuuro suolalla.
  4. Lisää puuroon onnenmanteli.
  5. Tarjoa vegaaninen joulupuuro kaneli-sokerin & kauramaidon tai marjakeiton kanssa ja lisää muita herkullisia päällysteitä kuten paahdettua valkosuklaa-lakritsia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *