Paahdettu valkosuklaa-lakritsi

Erittäin trendaavista joulupuuroista inspiroituneena tein nyt kotiinkin ihanan rapeaa paahdettua ja keksimäistä valkosuklaa-lakritsia. Sitä voi riisipuuron lisäksi ripotella vaikka jälkkärin, jätskin, jugurtin ynnämuun pintaan tuomaan pientä ihanaa ekstraa arkeen tai juhlaan. Helsingin Tuomaan markkinoilla ainakin N4ku puurobaarin uudessa puuroversiossa on yhtenä lisukkeena mm. paahdettua valkosuklaa-lakritsia. Lämmin suositus N4ku :n kehutuille joulupuuroille. Ne ovat todellakin taivaallisen herkullisia!

Alla oma versioni herkkulisukkeesta.

Paahdettu valkosuklaa-lakritsi

100 g valkosuklaata
1 -1 1/2 tl lakritsijauhetta

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Rouhi valkosuklaa veitsellä pieneksi paloiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille.
3. Paahda valkosuklaata uunissa noin 5 min ja ripottele päälle lakritsi. Jatka vielä paahtamista 3-5 minuuttia, kunnes suklaa on kullanruskeaa. Seuraa paahtumista tarkkana ettei valkosuklaa pala.
4. Anna jäähtyä rauhassa, voit myös nopeuttaa jäähtymistä kylmässä, esimerkiksi kylmäkallen päällä.
5. Rouhi suklaa vielä pienemmäksi veitsellä.
6. Säilytä kannellisessa astiassa, jotta rapeus säilyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *