Viikunakakku

Viikunakakku
Viikunakakku

Tämä mehevä ja uskomattoman hyvänmakuinen viikunakakku on helppo valmistaa. Siis ihan piece of cake! Viikunakakku on hyvin säilyvä leivonnainen ja se sopii täydellisesti joulun aikaan esimerkiksi glögin seuraksi. Ohje on peräisin Pirkan luomu viikunapussista.

Viikunakakku

1 ps (200g) pehmeitä luomu viikunoita (Pirkka)
2 dl omenamehua
200 g voita
1 dl (ruoko) sokeria
2 kananmunaa
1 dl luonnon jugurttia tai kermaviiliä
2 tl sitruunan kuoriraastetta
½ dl sitruunanmehua
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljajauhetta (Urtekram)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

korppujauhoja ja voita vuokaan

Valmistus:

Voitele ja korppujauhota vuoka.
Poista viikunoista kova kanta ja pilko pienenmmäksi. Mittaa mehu keskikokoiseen teräskattilaan, jossa on tilaa valmistaa koko taikina. Lisää viikunat ja keitä miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva. Anna rasvan sulaa.

Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen sokeri ja kananmunat yksitelleen hyvin vatkaten. Lisää jugurtti sitruunankuori ja -mehu. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhot, vanilja, sooda, leivinjauhe ja kardemumma kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan siivilällä kevyesti sekoitellen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Kumoa kakku vuoasta jäähtyneenä.

Kakku säilyy viikon -kaksi jääkaapissa.

Saatat tykätä myös

9 kommenttia artikkeliin ”Viikunakakku

  1. Oli ilmeisesti silmät sikkuralla, kun luin otsikon, että viinakakku ja heti tulin katsomaan millainen se on! 😀 Mutta kyllä viikunakakkukin on varmasti hyvää.

    1. Hih, sellainenhan se oiskin pitänyt leipoa! Kyllähän tää viikunakakku alkaa nyt kuulostaa vähän pliisulta…:-)

  2. On nämä kuivahedelmäkakut niin ihania joulun aikaan ja tosiaan helppoja. Onneksi joulu kestää monta viikkoa, niin ehtii maistella monenlaisia kakkuja 🙂

      1. Minähän olenkin tehnyt monet joulut viinakakkuja, kun olen uittanut engl. hedelmäkakun hedelmät konjakissa 😀

          1. Kyllä se on hyvää ilmankin ja lapsetkin voi syödä, jos ei kostuttele nyt enää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *