
Olen innostunut viime aikoina tuorepuuroista. Ne ovat niin helppoja, kun illalla sekoittelee puuron valmiiksi ja aamulla saa napata valmiin puuropurnukan jääkaapista. Purkissa oleva tuorepuuro on myös kätevä ottaa töihin evääksi/välipalaksi. Nyt puuroon on kiva lisätä jouluisia mausteita, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Joulufiilis alkaa olla jo päällä aamusta iltaan.
Energistä viikon alkua!
Kardemumma-mustikkatuorepuuro ( 1-2 annosta)
2 dl luonnonjugurttia
1 ½ dl mustikoita
½ dl ruisleseitä
½ dl kauraleseitä
1 rkl pellavansiemenrouhetta
4 kuivattua aprikoosia pieninä paloina
1/2 tl kardemummaa
2-3 rkl hunajaa
päälle: pekaanipähkinöitä rouhittuna
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja nostele annoskuppeihin. Rouhi päälle pähkinöitä ja lisää mustikoita sekä hunajaa halutessasi.
Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kaksi tuntia.
Söpöisä purkkipari ja mustikkahan onkin lempeä kaveri aamumasulle ❤ Kardemumma ei vaan kovin hyvin sovi meikäläiselle…
Pilttipurkista on moneksi! Kansi päälle ja mukaan. Kokeile kardemumman tilalle kanelia tai jätä kokonaan pois. 🙂
Kaneli kävikin mielessä 🙂