Uuni viimeistelee broccoliinifrittatan herkullisen meheväksi. Yleensä paistan munakkaan pannulla, mutta onneksi laitoin kerrankin munakkaan loppukypsymään uuniin. Frittatan täytteenä on rapsakkaa broccoliinia eli varsiparsakaalia, valkosipulia ja aurinkokuivattuja tomaatteja
Parmesaani antaa munakkaalle italialaisen tuulahduksen. Frittata toimii hyvin aamu- tai iltapalana ja lounaana. Herkullinen, terveellinen ja nopea näläntaltuttaja!
Broccoliinifrittata (kahdelle)
rypsi- tai oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
125 g (noin puoli pussia) broccoliinia
5 aurinkokuivattua tomaattia
4 kananmunaa
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
päälle : persiljaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele broccoliini. Poista kuivat kannat. Leikkaa veitsellä kahtia ja puolita.
3. Kuumenna (uunin kestävä) pannu ensin levyllä. Lisää tilkka öljyä ja kuullota valkosipulia ja broccoliinia pannulla keskilämmöllä sekoitellen, niin että ne hieman pehmevät. Mausta suolalla ja pippurilla selkä lisää joukkoon aurinkokuivattua tomaattia suikaleina.
4. Sekoita parmesaani ja munat keskenään. Kaada seos pannulla kasvisten päälle ja anna hyytyä muutama minuutti pohjasta. Nosta sitten pannu uuniin ja anna munakkaan hyytyä uunissa noin 10 minuuttia.
Tarjoa salaatin kera.