Graavilohi on vastustamatonta herkkua, johon en varmasti ikinä kyllästy. Monesti nautin graavilohen ruisleivän päällä, mutta siitä tekee myös ihanan ja maistuvan salaatin. Tämä salaatti nautittiin lounaana, mutta se ei olisi yhtään hullumpi vaihtoehto myös pitkälle viikonloppuaamisella tai sitten iltapalana!
Graavilohisalaatti
150 g graavilohta kuutioituna
40 g baby-pinaattia huuhdeltuna ja kuivattuna
½ kurkku kuutioituna
2 keitettyä kananmunaa
10 basilikan lehteä
maun mukaan tulista silmusalaattia
kastike:
2 tl dijon-sinappia
1 tl hunajaa
1tl punaviinietikkaa
½ dl oliiviöljyä
Valmistus:
Sekoita salaattikastikkeen ainekset hyvin sekaisin. Annostele salaattiainekset suoraan lautasille. Pirskota kastiketta päälle ja nauti saaristolaisleivän kera.
No mullehan tämä kelpaisi vaikka keskiyön aikaan 😀
Tämä salaatti ei katso vuorokauden aikaa, vaan on nautinto tosiaan milloin vain.:-)