Sinihomejuustoperunat

Sinihomejuustoperunat

Sinihomejuustoperunat ovat syntisen hyviä. Ja kerrankin sinihomejuusto on jossain hyvää, poikani tokaisi. Ja nyt on oikeaa kuvausruokaa, hän lisäsi. Onhan tämä vanha klassikkolisuke varsin herkullista myös omasta mielestäni. Sen lämmin kotoisuus ja tuttuus suorastaan syleilee ruokailijaa tässä marraskuun pimeydessä.


Sinihomejuustoperunat

7 (rosamunda) perunaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pkt (150g) sinihomejuustoa
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

päälle: persiljaa

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi.
3. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele hyvin. Lado vuokaan perunaviipaleita, hienonnettua valkosipulia ja sinihomejuustoa sekä mausteita hieman kerrostellen. Kaada lopuksi kuumennettu kerma päälle.
4. Anna kypsyä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Jätä uunista oton jälkeen vetäytymään folion 10 minuutiksi.
5. Ripottele pinnalle persiljaa.

Tarjoa esimerkiksi paistetun kanan kera.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Sinihomejuustoperunat

  1. Mitäh, onko se poitsu kelpuuttanut sulle vihdoin kuvausruoan 😀 Sullahan on käynyt mäihä siellä 😀

  2. Tuota noin… olisiko mahdollista mainita resepteissä ainesosien painot kaikkien ainesosien osalta? Kuten nuo perunat, miten paljon painaa 7 (rosamunda) perunaa? Perunoita on kovin erikokoisia, puikuloista suuriin rosamundiin. Samalla voisi mainita suunnilleen minkäkokoiseen vuokaan ruoka laitetaan. Kiitos 🙂

    1. Kiitos palautteestasi! Pahoittelen, että tästä ohjeesta oli jäänyt pois grammamäärä, joka auttaa tietenkin valmistuksessa. Ne olivat keskikokoisia perunoita ja tuohon 2, 5 litran vuokaani ( koko 32 x20 cm) mahtuu noin 800 g perunaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *