Kesän lempparisalaatti: Coleslaw

Coleslaw
Coleslaw

Coleslaw on esiintynyt sivuroolissa blogissani aikaisemmin, mutta kesän lempparisalaattina se ansaitsee oman numeronsa. En voi vastustaa myös coleslaw-salaatin pääraaka-ainetta rapsakkaa ja makeaa varhaiskaalia, jota nyt saa kotimaisena. Salaattia valmistaessa napsin kaalinsuikaleita siihen malliin suuhuni, että hyvä jos jotain jää itse salaattiin.

Coleslaw-salaatistani on monenlaisia versioita, mutta perusrakenne pysyy samana. Viimeksi käytin hunajaa, kun sokeri oli loppu. Se toimiikin tässä oikein mainiosti, joten halutessa voit unohtaa valkoisen sokerin. Valkoinen balsamico vaihtuu minulla välillä omena-hunajavinegretteen tai valkoviinietikkaa tai johonkin vaaleaan etikkaan.

Coleslaw
Coleslaw

Perinteisen majoneesikastikkeen kevennän usein kermaviilillä, turkkilaisella jugurtilla tai ranskankermalla. Majoneesia on silti hyvä laittaa mukaan. Se tuo salaattiin täyteläisyyttä. Hellmann`s on ainoa valmis majoneesi, jonka kelpuutan.

Coleslaw on niin hyvää, että tekisi mieli syödä koko salaatti yksin suoraan tuosta purnukasta. Siitä saa kuitenkin erinomaisen lisukkeen muun muassa kesän grilliliharuokien tai hampurilaisen seuraksi. Tällä kertaa coleslaw maistui paistetun kanafileen kera.

Coleslaw

300-400 g varhaiskaalia
2 porkkanaa
3-4 varhaissipulinvartta
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa (tai sokeria)
2-3 rkl valkoista balsamicoa

Kastike:
1 prk kermaviiliä
½ dl majoneesia ( miel. Hellmann´s tai itsetehty)
1 tl dijonsinappia

Valmistus:

Poista kaalista uloimmat lehdet ja puolita se. Huuhtele kaali. Suikaloi kaali ja raasta tai leikkaa leikkaa veitsellä kuorittu porkkana. Sekoita salaatin joukkoon suola, hunaja ja valkoinen balsamico. Lisää kermaviili, majoneesi ja dijon. Sekoita.

Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Kesän lempparisalaatti: Coleslaw

  1. Kiitos erinomaisesta vinkistä! Tein tätä eilen synttärijuhliin omalle terassille (parin muun salaatin ja patongin lisäksi) ja sai paljon kehuja! Terveellistä ja hyvää. Ensimmäistä kertaa tein itse, mutta en viimeistä 😉

    1. Kiva kuulla, että siellä on myös coleslaw maittanut muiden herkkujen kera. Siihen saattaa tulla kesäaikaan himo, ja on vain pakko tehdä kerta toisensa perään uudelleen. 🙂 Ihanaa kesän jatkoa Katja sinne teille kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *