Falafelit

Falafel
Falafelit

Pidän valtavasti lähi-idän ruokien makumaailmasta. Kikherneistä valmistetut falafelit ovat olleet pitkään to-do- listallani. En ole itse tehnyt niitä taas aikoihin, vaikka falafelit ovat suurta herkkuani.

Tällä kertaa katselin falafelien ohjetta osittain uudesta Vege!-kirjasta, mutta tein siihen sitten joitain omia muunnoksia. Käytin myös kananmunaa sitomaan taikinaa, vaikka sitä ei kyllä usein näe falafelresepteissä. Falafeleista tuli herkullisia, paitsi vähän pehmeitä, koska paistoin pyörykät uunissa. Rapeamman pinnan saa varmasti paistamalla pyörykät öljyssä pannulla.

Nautimme falafelit raikkaan salaatin, jugurttikastikkeen ja pitaleipien kera. Mmm… niin hyvää!

Falafellisuke

Falafelit

2 prk (400 g) kikherneitä (käytin go green luomu kikherneitä)
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chiliä
1 tl jauhettua korianteria
1 -1 ½ tl suolaa
mustapippuria
1 kourallinen tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl sitruunan mehua
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
5 rkl oliiviöljyä

Valmistus

Hienonna sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä pehmeäksi. Huuhtele ja valuta kikherneet. Soseuta kikherneet ja mausteet karkeaksi tahnaksi. Lisää sipulit, kananmuna, sitruunan mehu, jauhot ja oliiviöljy. Sekoita massa käsin tasaiseksi.

Pyörittele kostetuin käsin taikinasta palloja. Sipaise lopuksi falefelien pintaan öljyä.

Paista noin 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Käännä falafelit kerran paiston aikana.

Tarjoa esimerkiksi pitaleivän ja salaatin kera.

Saatat tykätä myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Falafelit

  1. Hyvä! Olenkin kaipaillut nimenomaan uunissa paistettavien falafelien ohjetta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *