
Grillatut kampasimpukat maistuivat taivaallisen hyviltä avokadokreemin kera. Ehkä myös senkin vuoksi, koska meillä ei ole aikoihin kampasimpukoilla herkuteltu. Eilen mies oli innostunut ostamaan niitä Hertan kalatiskiltä.
Grillatut kampasimpukat toimivat mainiosti pienenä alkupalana, kun odottelee lisää hyvää grillistä.

Grillattu kampasimpukka ja avokadokreemi (kahdelle)
8 kampasimpukkaa
Marinadi:
½ limetinmehua
½ punainen chili hienonnettuna ja siemenet poistettuna
sitruunasuolaa tai maustamatonta myllystä
mustapippuria myllystä
Avokadokreemi:
1 avokado
2 rkl ranskankermaa
1 rkl limetin mehua
suolaa
ripaus cayannepippuria
kourallinen salaattisekoitusta/ annos
Valmistus:
Poista kampasimpukoista tarvittaessa sulkijalihas. Sekoita kampasimpukoiden marinadi ja marinoi simpukoita puolisen tuntia jääkaapissa.
Halkaise avokado ja koverra malto. Soseuta avokado, ranskankerma, limetin mehu, suola ja cayannnepippuri tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.
Laita lautasille salaattisekoitusta ja pirskota vähän oliiviöljyä päälle.
Grillaa kampansimpukoita nopeasti, noin minuutti molemmin puolin. Varo ylikypsentämistä, koska silloin niiden rakenne muuttuu kumimaiseksi.
Laita grillatut kampasimpukat lautaselle ja nosta avokadokreemiä päälle.
Nauti heti!
Nam, kampasimpukat on herkkua. Minäkin suunnittelin paistavani niitä tässä joku päivä, voisinpa lisätä annokseen tämän innoittamana myös hieman avokadoa. 🙂
Juu, ei niistä voi kieltäytyä. 🙂 Avokado viihtyy kampasimpukan seurassa, suosittelen yhdistämään.
No kuulostaa oikein herkkujen herkulta 🙂
Herkkupalojen aatelia. 🙂
Olihan hyvää. Kiitos hyvästä vinkistä 😋
Eipä kestä, grillattu kampasimpukka on kyllä niin herkullista! Maistuisi nyt mulle myös! 🙂