Härkapapurouheella ja pinaatilla ryyditetty munakas on avokado-kurkkusalaatin kera arjen voimaruokien aatelia. Siitä saa aimoannoksen muun muassa proteiinia, kuitua, hyviä rasvoja, vitamiineja ja luteiinia. Viimeinen eli luteiini saattaa olla vieraampi. Luteiini on karoteneidi ja sen sanotaan olevan hyväksi silmille, ehkäisevän esim. kaihia ja silmäpohjarappeumaa. Luteiinia saa tässä kananmunan keltuaisesta, avokadosta ja pinaatista.
Härkapapu-pinaattimunakas on melkein pihvimäinen ja se sopii mainiosti lounaaksi, illalliseksi tai treenin päälle. Aamiaisella tämä voi olla jopa liian ruokaisaa, mutta toki aamunälkäiset ihmiset pyöräyttävät tämän munakkaan vaikka heti aamusta!
Voimaa päivääsi!
Härkäpapu-pinaattimunakas & rapsakka avokado-kurkkusalaatti ( kahdelle)
öljyä
4 kananmunaa
4 rkl maitoa
75 g pakastepinaattia sulatettuna
1 dl härkapurouheseosta
suolaa ja mustapippuria
ripaus cayennepippuria
Avokado-kurkkusalaatti:
½ kurkku
1 rkl riisivinietikkaa
ripaus suolaa
½ tl sokeria
kourallinen basilikaa silputtuna
1 avokadoa + limetin mehua
lisäksi : fetajuustoa
Valmistus:
Tee ensin avokado- kurkkusalaatti valmiiksi. Halkaise kurkku ja koverra lusikalla siemenet irti. Leikka viipaleiksi ja sekoita kulhossa joukkoon etikka, suola, sokeri ja silputtu basilika. Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra sisus ja viipaloi. Purista hieman limetin mehua päälle ja lisää viipaleet salaattiin.
Sitten munakas. Sekoita kulhossa kananmunat, sulatettu pinaatti, härkäpapurouheseos ja mausteet.
Kuumenna pannu ja kaada siihen tilkka öljyä. Kaada munakasmassa pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt.
Tarjoa munakas heti avokado- kurkkusalaatin ja murustellun fetan kera.
Kyllä täällä on kokattu taas terveellisiä ja herkullisia tarjottavia 🙂
Terveellisyys ja herkullisuus onnistuvat myös samassa paketissa. 🙂