Paahteinen kasvis-linssikeitto

Paahteinen kasvis-linssikeitto

Paahteinen kasvis-linssikeitto on mainiota pikaruokaa viikon alkuun. Kasvisten pilkkominen ei ole sosekeitossa mitään pikkutarkkaa puuhaa, kun ne kuitenkin lopussa surautetaan sileäksi. Linssit otetaan suoraan purkista, joten ei mene montaa minuuttia edes niiden kypsyttelyyn.

Mahtavan syvä maku pikasoppaan saadaan paahtamalla kasvikset ensin uunissa. Tässä on vähän samaa henkeä kuin ratouillekeitossa, mutta linssit tekevät keitosta ruokaisemman.

Eikö kuulosta hyvältä? Vain noin puolen tunnin ponnistus keittiössä ja terveellinen herkkusoppa höyryää lautasella!

Paahteinen kasvis-linssikeitto

oliiviöljyä
1 punasipuli
1 munakoiso
1 paprika
suolaa
1 tl timjamia
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
noin 4-5 dl kasvislientä
1 prk linssejä
mustapippuria
tuoretta basilikaa
(vuohenjuustoa)

Valmistus:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

Pese munakoiso ja paprikat. Poista parikasta kanta ja siemenet. Leikkaa molemmat lohkoiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle suolaa ja timjamia sekä pirskota päälle öljyä. Sekoittele ja paahda 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää paahtuneet kasvikset, tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna sopan porista noin 10 minuuttia. Lisää valutetut purkkilinssit. Kuumenna. Maista ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Revi pinnalle tuoretta basilikaa.

Tarjoa halutessasi pannulla paistettujen vuohenjuustoviipaleiden kera.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *