Herkullinen pasta syntyy melko vähällä vaivalla, kuten tämäkin täyteläinen ja maukas herkkusieni-pinaattipasta. Monet pastaruoat ovat myös nopeutensa puolesta mitä parhainta arkiruokaa, valmista tulee max puolessa tunnissa. Eikä senkään suhteen herkkusieni-pinaattipasta tee poikkeusta!
Herkkusieni-pinaattipasta (2 -3 annosta)
rypsi -tai oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 rs (200g) (ruskeita) herkkusieniä
noin 100 g baby-pinaattia
1 rkl timjamia hienonnettuna
½ tl chiliä
1 dl kermaa
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria
pastaa noin 150 g
Valmistus:
1. Hienonna valkosipuli. Putsaa ja viipaloi herkkusienet. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
2. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota valkosipulit ja lisää sienet. Paista sen aikaa välillä käännellen, että sienet saavat vähän väriä. Lisää pinaatti, timjami ja chili. Sekoittele sen aikaa, että pinaatti pehmenee.
3. Lisää kerma. Kuumenna ja sekoita. Lisää sitruunamehu, suola ja mustapippuri.
4. Maista ja tarkista maku.
5. Sekoita pasta joukkoon.
6. Tarjoa parmesaanin kera.
Nam! Tästä tuli meidän ex tempore uudenvuoden pikapasta. Ihanan helppo ja nopea, silti hyvä!