Hietalahden kauppahalli on ravintolataivas

Hietalahden kauppahalli

Kuinka olin voinut unohtaa, mikä mieletön kansainvälinen ravintolataivas meillä on Hietalahden kauppahallissa. Olin lauantaina Hietalahden kauppahallissa viettämässä iltaa ja maistelemassa hallin upeita ruokia bloggarikolleegoiden kanssa. Illan aikana eteemme kannettiin sellainen määrä erilaisia ruoka-annoksia, että osaa oli pakko syödä vain silmillä, mutta samalla tämä oli hyvin silmiä avaava tapahtuma!

Yhden katon alla pääsee makumatkalla vaikkapa Filippiineille, Japaniin, Ranskaan, Italiaan, Portugaliin… Voit syödä ramenia, salaatteja, kulhoruokaa, pastaa, pizzaa, burgereita, soppaa, kebabia, jälkkäreitä tai vain tulla kahvittelemaan. On aamiaista, lounasta tai illallista viikonloppuisin (pe-la) jopa kello 22 asti. Ruokaseurue voi tilata ruuat eri ravintoloista, mutta kokoontua silti samaan pöytään syömään.

Itse olen silloin tällöin käynyt lounaalla Hietalahden hallissa ja yhden kerran Musaa ja maistelua -illassa. Entuudestaan minulle olivat tuttuja Rosburgerin hampurilaiset, Fat Ramenin ramen-keitot, legendaarinen Soppakeittiö, ranskalainen Le Marché, Superbowlin kulhoruoat ja Italialainen Trattorio Corretto. Lisäksi olen ollut jo pitkään Pienen Astiakaupan kauniiden ja laadukkaiden astioiden suuri fani. Aika paljon oli siis tuttuja ravintoloita, mutta nyt innostuin myös japanilaisesta Tokyo streetistä (autenttista ja korkealaatuista katuruokaa Japanista,menu vaihtelee sesonkien mukaan) filippiiniläisestä Kamaligista (vieras keittiö minulle, haluan tutustua paremmin) ja kaupungin ainoasta portugalilaisesta ravintolasta Petiscariasta ( esimerkiksi riisin alle kätketty ankka oli uskomattomanta maukasta ja maukas sana kuvaa kuulemani mukaan tämän ravintolan ruokia erittäin hyvin! ). Näihin kolmeen ravintolaan ajattelin tutustua pian uudestaan. Ja oli monta muutakin hyvää, kaikista ei ole valitettavasti kuvaa, mutta laitan loppuun vielä hallin kaikki ravintolat +linkit. Kauppahallin ravintolatarjonta on aidosti valtavan monipuolinen!

Alkumalja Le Marché
Le Marché
Petiscaria
Trattoria Corretto
Trattoria Corretto
Superbowl
Rosburger
Tokyo street

Se mikä pisti silmääni, niin hallissa ei ollut mitään tungosta, vaikka oli lauantai iltapäivä/ilta. Ravintoloissa olisi ollut tilaa vielä monelle seurueelle. Mieleeni tuli viime kesän Berliinin matkan ruokakohokohta Kreutzbergin kauppahalli Neun ruokamarkkinat, jossa oli hulvaton tunnelma ja tupa täynnä väkeä. Meillä olisi täällä Hietalahden kauppahallissa mahdollisuus samaan. Sen verran vain höllentäisin Suomen anniskelupolitiikkaa, että halli voisi olla yhtä anniskelualuetta. Se mahdollistaisi sen, että voisi napata lasin käteen ja lähteä kierrokselle ravintolasta toiseen. Tosin jo nyt ruokien nauttiminen vapaasti hallin eri ravintoloissa on suuri etu.

Roberts coffee
Pieni astiakauppa

Kiitos illasta Hietalahden halli, sen upeat ravintolat, Pieni astiakauppa, lahjatavaraliike Dock Helsinki ja illan ihana emäntämme Natali Karppinen!

TokyoStreet.org
Fat Ramen
Petiscaria
Le Marché
Roslund
Soppakeittio
Trattoria Corretto
Kamalig Helsinki
Stadin Herkut
Street Gastro
Super Bowl
Say Cheese
Robert’s Café

5 thoughts on “Hietalahden kauppahalli on ravintolataivas

  1. Hieno juttu! Siellähän täytyy päästä käymään joskus. On mahtanut vähän muuttua sitten 70-luvun 🙂

    1. Halli on käynyt monet muutokset sen jälkeen, kun me vuosikymmeniä sitten asuimme siinä kulmilla. 🙂

    1. Samaa mieltä, kerta kaikkiaan hieno! Minäkin asun toisella puolella kaupunkia, mutta tästä tapahtumasta innostuneesta kävin heti alku viikosta uudestaan lounastamassa Tokyo Streetissä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *