Täytetyt speltti-munakoisot

Täytetyt speltti-munakoisot

Olen kokkailut viime viikkoina hyvin peruna-pastapainotteista ruokaa. Vähän sellaista tylsän puoleista, ei mitään värikästä ilotulitusta. Mieli, sää ja ruokalautanen ovat kaikki olleet yhtä harmaata. Nyt päätin ottaa taas itseäni niskasta kiinni ja ostoskoriini sukelsivat muun muassa vihreä lehtikaali, tummanviolettia munakoisoa, yrttejä, kirsikkatomaatteja, spelttiä ja granaattiomenansiemeniä.

Olen tehnyt täytettyjä munakoisoja aikaisemminkin, mutta näihin herkkuihin otin vinkkiä Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua- kirjan täytettyjen munakoisojen ohjeesta. Yrteillä, kirsikkatomateilla, kapriksilla ja höystetty speltti on maukasta munakoisojen täytteenä. Itse lisäsin vielä joukkoon aurinkokuivattuja tomaatteja. Munakoisojen seuraksi tein lehtikaalisalaattia.

Lehtikaalisalaatti umamikastikkeella

Tätä ruokaa syödessä mielikin virkistyy, eikä kaikki näytä enää niin harmaalta! Nostetaan taas siis värit lautaselle. Eat your colours on hyvä ohje, joka pitäisi muistaa joka päivä!

Täytetyt speltti-munakoisot ( Kahdelle)

2 munakoisoa
3 rkl oliiviöljyä
3 dl kypsää spelttirouhetta
½ ruukkua minttua silputtuna
2 tl kuivattua persiljaa
100 g kirsikkatomaatteja viipaloituna
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 rkl pieniä kapriksia
½ aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
suolaa ja mustaippuria
1 dl parmesaania raastettuna

Valmistus:

1. Halkaise munakoisot ja laita ne leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Vedä veitsellä ristiviillot munakoisojen pintaan ja ripottele suolaa pintaan. Paahda munakoisoja 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes sisus on pehmeää.
2. Kaada pannulle tilkka öljyä ja kuullota sipuleita siinä hetki.
3. Ota munakoisot uunista ja heti kun pystyt koverra sisus ulos. Hienonna sisus ja laita kulhoon. Lisää joukkoon kypsä speltti, tomaatit, yrtit, kaprikset,sipulit, aurinkokuivatut tomaatit, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
4. Lusikoi täyte munakoisoihin ja ripottele pinnalle parmesaania. Gratinoi uunissa noin 15 minuuttia.
5. Tarjoa hyvän salaatin kera.

Resepti ei aivan vastaa Hyvää joulua -kirjan reseptiä, sisältää pieniä omia muutoksia.

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *