Ihana appelsiini-suklaakakku

Ihana appelsiini-suklaakakku

Johan on taas mielikuvitukseni valloillaan. Blogissani on jo paras appelsiini-suklaakakku, joten tämä saa olla nyt sitten ihana appelsiini-suklaakakku! Tuo nuoruusvuosieni appelsiini-suklaakakkuversio on ollut yksi blogini suosituimmista kakkuresepteistä. Ehkä se on sellainen perusvarma klassinen kuivakakku, joka maistuu vauvasta vaariin, mutta nyt sen rinnalle on tämä uusi öljypohjainen kakkuversio!

Ihana appelsiini-suklaakakku

Viime aikoina minun on tehnyt mieli muunnella näitä voilla leivottuja leivonnaisia rasvan suhteen parempaan suuntaan. Ainahan se ei ole ihan yksinkertaista tai edes mahdollista, mutta tällä kertaa kokeilu kannatti ja appelsiini-suklaakakusta syntyi oivallinen versio myös rypsiöljyllä.

Ihana appelsiini-suklaakakku

Kuorrute on hieman löysä, koska siinäkään ei ole voita, mutta sitä voi käyttää hyvin myös kakun lisäkastikkeena. Koristelin kakun suklaarouheella ja kalvottomaksi leikatuilla appelsiineilla. Tuoreet appelsiiniviipaleet ovat raikas lisäys kakun päälle, vaikka asettuivatkin siihen päälle osin hieman villisti. Appelsiinia suosittelen leikkaamaan vielä ekstra-annoksen lisukkeeksi, se on vaan niin hyvää tuon kakun kanssa!

Ihana appelsiini-suklaakakku

Ihana appelsiini-suklaakakku voisi sopia kivasti myös lähestyvään pääsiäiseen. Sekin on jo muutaman viikon kuluttua!

Ihana appelsiini-suklaakakku

2 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna (pese kuori hyvin! )
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 dl rypsiöljyä
100 g leivontasuklaata rouhittuna

Kuorrute :

150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g ranskankermaa
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 rkl appelsiinin mehu

Päälle : esim kalvottomaksi leikattuja appelsiinin siivuja ja rouhittua suklaata.

Valmistus:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon ensin appelsiinin mehu ja kuori.
5. Sitten yhtä pehmein liikkein jauhoseosta ja öljyä vuorotellen. Lopuksi rouhittua suklaa samalla tyylillä mukaan.
6. Voitele vuoka ja jauhota. Kaada taikina vuokaan.
7. Paista kakkua noin 40 minuuttia.
8. Jäähdytä kakku ennen kuorrutusta.
9. Vatkaa kuorrutteen ainekset tasaiseksi.
10. Levitä kuorrute päälle. Jos kuorrutetta jää yli, niin tarjoa ekstakastikkeena kakun kanssa. Appelsiiniviipaleita voi tehdä myös enemmän kuin tarvitsee kakun päälle. Ne maistuvat ihanalta kakun kanssa.

2 thoughts on “Ihana appelsiini-suklaakakku

  1. Onpas tänne ilmestynyt monenlaisia ihania herkkuja ? Nämä on mun mielestä oikein mielialalääkkeitäkin nyt koronaakin vastaan ????

    1. Kiitos!<3 Joo, nyt etenkin on kaivannut kaikkea keväistä, kevyttä ja kaunista hyvää herkutteluhetkiin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *