KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-SUPERMARKET LAAJASALON KANSSA
Mikäs taas voi olla parempaa, kun aurinko paistaa ja voi ottaa grillin esille? Grillin tuoksuinen ja makuinen ruoka kuuluu ehdottamasti ainakin minun kesäiloihin. Tällä kertaa grilliin menivät nämä supernopeasti grillaantuvat inkiväärillä, limellä ja soijalla marinoidut lohivartaat. Niitä ei parane päästää grillauksen aikana silmistä, koska valmistus tapahtuu minuuteissa.
Lisukkeiden tekeminen on yhtä helppoa kuin inkivääri-limelohivartaiden. K-Supermarketin vihannestiskiltä löytyy todella hyvänmakuisia kotimaisia avomaankurkkuja, jotka sopivat tähän kesäiseen aasialaiseen avokado-kurkkusalaattiin loistavasti. Kannattaa ostaa maukkaita avomaankurkkuja myös leivän päälle. Nam, ne ovat nyt niin hyviä.
Salaatin lisäksi lohen seuraksi pyöräytetään vielä raikas limemajoneesi. Lisäksi voi grillata (keitettyjä) perunoita, ne täydentävät annosta hyvin!
Aurinkoisia ja herkullisia grillihetkiä!
Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!
Inkivääri-limelohivartaat
5 varrasta
600-700 g lohta
1 rkl inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
½ limetin mehu
3 rkl soijaa ( Pirkka-luomu)
½ punainen chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna
4 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Avokado-kurkkusalaatti
5-6 avomaankurkkua
2 avokadoa
½ limetin mehu
3 rkl riisivinietikkaa
3 rkl soijaa ( Pirkka luomu)
½ rkl (ruoko) sokeria
½ suolaa
3 rkl korianterinlehtiä
2 rkl kurpitsansiemiä paahdettuna
Limemajoneesi
1 dl ( Hellmann`s ) majoneesia
½ limetin mehu
Valmistus:
Sekoita kulhossa marinadi lohelle. Poista lohesta nahka ja kuutioi lohi reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita lohipalat marinoitumaan ja puiset grillivartaat likoamaan.
Sekoita limemajoneesin ainekset ja laita majoneesi jääkaappiin tekeytymään.
Valmista salaatti. Kuori kurkut (raitamaisesti) ja halkaise ne. Poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon suola, sokeri, riisiviinietikka ja soija.
Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha. Kuutioi ja puserra limetin mehu päälle. Lisää avokado maustuneiden kurkkukuutioiden joukkoon.
Paahda kurpitsansiemenet kuumalla kuivalla pannulla.
Viimeistele salaatti paahdetuilla siemenillä ja korianterin lehdillä. Laita jääkaappiin siksi aikaa vielä kun grillaat lohet.
Pujota lohikuutiot vartaisiin ja grillaa lohivartaat ( medium) kypsiksi eli noin muutama minuutti per puoli.
Ripottele vartaiden pinnalle tuoretta chiliä ja ruohosipulia. Tarjoa heti limemajoneesin ja avokado-kurkkusalaatin kera.
Lohi, inkivääri ja lime asettuu mulla sinne ”taivaallisia makunautintoja” osastolle 🙂
Tämä on todellakin taivaallinen makunautinto! 😊