Inspiroivan Ida Froskin innostavat vinkit ruokataiteiluun

Ruokataidetta ja kuvausta
Ruokataidetta ja kuvausta Nautiskellen ja Kananpoikien Bistron tapaan

Osallistuin viime viikolla Arlan järjestämään ruokataide-workshoppiin, jonka valmentajaksi oli kutsuttu norjalainen huippusuosittu instagram- ruokataitelija Ida Frosk ( oikealta nimeltään Ida Skivenes ).Workshop oli palkinto kaikille bloggareille, jotka olivat osallistuneet Arlan Luonto+ ruokataidehaasteeseen.

Ruokataide workshop alkamassa
Ruokataide-workshop alkamassa

Ihastuttava Ida on tehnyt hauskaa, värikästä, terveellistä ja luovaa ruokataidetta instagramiin vuodesta 2012 alkaen. Hänen ruokataidekuvat saivat samaa tietä erittäin innostuneen vastaanoton ja paljon positiivista palautetta, mikä tietenkin ruokki häntä tekemään ruokataidetta lisää. Tänä päivänä Idalla on instgramissa huikeat 287 000 seuraajaa ja ruokataiteen tekemisestä on tullut hänen kokopäivätyö.

Ida Frosk
Ida Frosk
Possu helposti
Possu muutamalla raaka-aineella
Innostuneet ruokabloggarit
Innostuneet ruokabloggarit

Olikin mielettömän mahtavaa päästä kuulemaan Idan ruokataidevinkkejä. Olen ollut Idan instagram-seuraaja jo pitkään, vaikka ennen Arlan ruokataidehaastetta en ollut tehnyt mitään ruokataidetta. Olin ajatellut,  että liian luovaa eli yhtä kuin vaikeaa… ja tyylini on enemmän suurpiirteinen kuin pikkutarkka. Haasteen ja workshopin myötä innostuin aiheesta huimasti lisää ja huomasin ruokataiteilun olevan superhauskaa. Eikä kaiken tarvitse olla välttämättä just niin pikkutarkkaa!

Luontotaidetta
Luontotaidetta
Terveellisyys toi mieleen blenderin
Terveellisyys toi mieleen blenderin

Workshopissa pääsimme tekemään ruokataidetta Idan opeilla kahdesta aiheesta: luonto/kevät ja terveellisyys . Raaka-aineina käytimme Arlan Luonto+ jugurtteja, marjoja, vihanneksia, hedelmiä ja leipää. Muutamassa tunnissa bloggareiden käsistä syntyi monta upeaa ruokataideteosta, jotka toteuttiin parityönä. Minun työparina oli Nautiskellen blogin Sini. Jälleen uusi, kiva ja mukava tuttavuus!

Bloggarreiden ruokataidetta aiheesta luonto
Bloggareiden ruokataidetta aiheesta luonto

Ennen taiteluharjoituksia Ida antoi meille hyviä vinkkejä ruokataiteen tekemiseen, jotka haluan jakaa tietenkin kanssanne. Toivottavasti tekin saatte innostuksen kipinän ruokataiteeseen!

1. Tee alustava suunnitelma. Sen ei tarvitse olla pikkutarkka.
2. Aloita taiteilu helpoilla aiheilla, kuten eläimet, luonto ja kasvot. Taitojen karttuessa kokeile taideteoksia ja voit lisätä teoksiin enemmän pieniä yksityiskohtia.
3. Raaka-aineiden valinta: ota eri värejä ja kokoja, materiaaleja ( ei liian juoksevaa), hyvää makua unohtamatta! Parhaimpia ja helppoja kasviksia ja marjoja ovat muun muassa paprikat, kurkut, herneet, pinaatinlehdet, omenat, päärynät, mansikat ja mustikat. Lisäksi pieniä lisäniksejä: valuta oikein juokseva jugurtti, kuivata värjäävät raaka-aineet, esim. punajuuri, tirauta sitruunan mehua omenan, päärynän ja avokadon päälle etteivät ne ruskistu.
Tälläisistä raaka-aineista voit kokeilla rakentaa esimerkiksi kasvot:
→ silmät: oliivit, mustikat,rusinat
→ suu: vadelma, mansikka, paprika
→ hiukset : porkkana- ja juustosuikaleet, suolatikut
→ kasvot: vuokaleipä, pannukakku, ohukainen
4. Ota tarvikkeet valmiiksi: lautanen, veitsi,kuorimaveitsi, leikkuulauta, talouspaperia, kamera ja ehkä myös hauskat sukat kuvaa varten!
5. Pese kädet.
6. Tee mahdollisimman värikäs, houkutteleva ja tietenkin myös syömäkelpoinen teos!
7. Pidä hauskaa, tämä ei ole niin vakavaa ja kaiken ei tarvitse olla  niin täydellistä!
8. Nappaa kuva valoisassa paikassa!
9. Syö, nauti ja hymyile!

Iloisen ja inspiroivan iltapäivän päätteeksi palkittiin kolme parasta kisaan osallistunutta bloggaajaa. Ykköspalkinnon nappasi ihana Beach house kitchen, kakkospalkinnon yhtä ihastuttava Peggyn pieni punainen keittiö ja kolmanneksi sijoittui upea Perinneruokaa Prkl.

Workshopissa olivat heidän lisäksi mukana blogit: Inspirations, Liemessä, Mama Gastro, Nautiskellen, , Smoothiempaa menoa ja Sokerivaltakunta. Hienon workshopin järjestivät Arla, Ida Frosk ja Miltton! Oli ihanan iloinen ja hauska iltapäivä teidän kaikkien seurassa! Kiitos !

P.S Taiteilu jatkui kotona. Mietinkin jo taitelijanimeä… kun Frosk kerran tarkoittaa suomeksi sammakkoa niin voisinkohan minä olla vaikka Terhi Kräfta eli rapu. Jotenkin viittaisi tuohon sukunimeeni, jota on väännelty äyriäiseksi ja onhan sen horoskooppi merkkini…:-)

Kissa
Kissa

4 thoughts on “Inspiroivan Ida Froskin innostavat vinkit ruokataiteiluun

  1. Aivan mahtavia esityksiä ja silmän iloa 🙂 Sullakin vaan selvästi on tuota taiteilijan lahjaakin ja kyllähän se kananpoikaflikoissakin tulee esiin 😉

    1. Taiteilijan lahjoista en tiedä, mutta ilopillerimeininki saadaan tälläisilla annoksilla aikaan. 🙂

  2. Jes! Tällaisilla lautasilta jakaa tosiaan vitamiinien lisäksi aimo tujauksen elämäniloa. Mikä voisikaan olla lempeämpi arjen piriste kuin syötävä naivistinen taide. 😀 Etenkin aamupalapöydässä, hänelle joka ei vielä ole ihan vakuuttunut, herätäkkö vaiko ei.

    1. Ihana kommentti Santtu, kiitos! 🙂 Olen aivan samaa mieltä, että tälläinen aamupalalautanen saa auringon paistamaan ja hymyn huulille, vaikka olisi olo sitten mikä pöytään saapuessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *