Joulufiilistelyä Tuomaan Markkinoilla

Tuomaan Markkinat

Kävin fiilistelemässä joulutunnelmia Tuomaan Markkinoilla, joiden avajaisia vietettiin lauantaina. Viikonloppuna oli ollut jo kova kuhina, mutta maanantaina oli mukavan väljää ja sääkin varsin suotuisa käyskentelyyn markkinoilla.

Tuomaan Markkinoilta hankin kotiin ja lahjaksi etenkin herkkuja, mutta myös käsityöläisten kauniit lahjaideat viehättävät. Tämän joulun ensimmäisellä visiitiltäni mukaani päätyi Jukolan juuston sahti-, punaviini -ja mustapippuricheddaria, Liperiläisiä karjalan- ja poropiirakoita sekä puolukkarönttösiä, Chjokon suklaata ja Helsinki hunajaa Laajasalosta.

Helsinki hunajaa löytyy 18 eri kaupinginosasta ja niitä kannattaa maistella. Yllättävää miten monenmakuista hunajaa voikin syntyä yhdestä ja samasta kaupungista. Itse ostin tietenkin tuota oman saaren hunajaa Laajasalosta. Täällä on kaupungin makeimmat kukkaset (varsin puolueeton näkemys..)! Hunajat ovat myös kiva lahjaidea saajan kaupungin osan mukaan.

Jukolan juuston cheddarit ovat ehdottomasti Suomen parhaimpia cheddar-juustoja. Oma ykkössuosikkini Jukolan juuston cheddareista on mustapippuri, joka sopii muun muassa lämpimiin ruokiin, salaatteihin, burgerin väliin tai ihan vain leivän päälle. Markkinoilta saa nyt myös kahta erikoischeddaria: sahti- ja punaviinicheddaria. Ne ovat myös upean makuisia, oikeita herkuttelucheddareita. Kiitos Markulle juustomaistiaisista!

Oikeat ja aidot karjalanpiirakat, poropiirakat ja rönttöset ovat myös vastuttamattomia! Ostin sekalaisen pussin joka laatua, jotta voisi kaikkea maistella. No nämä ovat meillä niin suosittuja, että ehdin saada vain yhden poropiirakan ja rönttösen. Eli pian uudestaan piirakkaostoksille!

Chjokolta ostin piparkakkusuklaalevyjä. Sen paketin piilotin kaappiin, jos jotain jäisi vaikka lahjaksi. Kalaherkkuja pitää mennä myös vielä ostamaan. Lohirulla oli näyttävän näköinen herkku joulupöytään ja isäntä saattaisi tykästyä Uusikaupunkilaisiin silli- ja silakkapurnukoihin. Olen myös monena vuonna ostanut Tuomaan Markkinoilta kauniit piparkakkutalot. Niitä löytyy sieltä monenmallista ja -kokoista. Ja varmasti suklaista hyvää haen lisää.

Karuselli tuo ihanaa tunnelmaa markkinoille ja ravintolapihalla voi haukata pientä syötävää tai naukata juotavaa. Tällä kertaa jäi syöminen väliin, mutta nautin kupposen kuumaa inkivääriomenatotia.

Tuomaan Markkinat

Tuomaan Markkinat, Senaatintorilla Helsingissä 2.- 22.12.2017 Ma -pe klo 11- 20 ja la-su klo 10 -19

4 kommenttia artikkeliin ”Joulufiilistelyä Tuomaan Markkinoilla

  1. Tuomaan markkinat on kyllä aina yhtä tunnelmalliset! 🙂

    Kävin tänään itsekin pyörähtämässä siellä, se tunnelma onkin paras juttu koko messuilla! Ostamaan en kuitenkaan intaantunut kuin fudgea ja riisipuurolautasellisen (joka sullakin kuvissa näkyy), oli muuten älyttömän hyvää puuroa! Varmaan tekemistä oli myös kylmällä säällä ja lämmin puuro oli vieläkin maukkaampaa

    1. Kyllä, Tuomaan markkinat tuovat joulun tunnelman. Menen varmasti vielä uudestaan, joten täytyy silloin maistaa tuota riisipuuroakin. Ihanaa joulun aikaa Jenni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *