Omenainen ohrapuuro uunissa

Omenainen ohrapuuro uunissa

Kotimaisista omenoista ja ohrasuurimoista uunissa hauduteltu puuro on kuin tehty joulukuiseen aamuun, päivään tai iltaan. Puuro kypsyy uunissa lähes itsekseen pehmeän ja lempeän makuiseksi, vain muutaman kerran, kun muistaa käydä kevyesti sekoittamassa.

Omenainen ohrapuuro uunissa

Herkullinen puuro kruunataan voissa paistetuilla kanelisilla omenoilla, rouhituilla pekaanipähkinöillä ja vaahterasiirapilla. Itse tykkään vielä vähän lurauttaa maitoa joukkoon.

Tunnelmallista joulukuun alkua!

Omenainen ohrapuuro uunissa

1 l (punaista) maitoa
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
½ tl suolaa
1 rkl (ruoko) sokeria
2 omenaa kuutioituna

päälle:
voissa paistettuja omenoita kanelilla ja sokerilla maustettuna
vaahterasiirappia tai hunajaa
rouhittuja pekaanipähkinöitä

lisäksi: maitoa

vuoan voiteluun: nokare voita

Valmistus:

1. Voitele uunivuoka voilla. Kuumenna maito ja lisää se ohrasuurimoiden, suola, sokerin ja omenoiden kera uuniin. Sekoita.
2. Kuumenna puuroa 175 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Sekoita muutaman kerran.
3. Tarjoa puuro lämpimänä paistettujen omenoiden, vaahterasiirapin ja rouhittujen pekaanipähkinöiden kera. Lisää halutessasi myös maitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *