Sain viime viikolla lahjaksi Anni Hautalan uusimman Annin ruokakirja 2 kappaleen. Se on täynnä mukavan helppoja ja mutkattomia reseptejä jokaiselle kotikokille. Kakkososassa on uutuutena terveysosio, jonka voi kirjailijan mukaan ohittaa. Hih, no kukapa turhaa terveyspingoitusta kaipaa, mutta ei se onneksi ole niin yltiöterveellinen, että se kannattaisi oikeasti skipata!
Siitä osiosta nimittäin bongasin tämän mainion kahden raaka-aineen eli kananmuna- ja suolasekoitteinen pizzapohja. Enpä ollut aikaisemmin munapizzaan törmännyt, vaikka netistä niitä löytyy kyllä lisää.
Munapizza herkkutäytteillä on yllättävän hyvän makuinen ja tämä ”valepohja” pysyy myös kasassa. Usein valepizzapohjat, kuten vaikka kukkakaali, parsakaali, kvinoa jne. herkästi murenevat. Lisäksi munapizza on niin naurettavan helppo, että teen tätä varmasti suolaisen nälkään vielä monet kerrat uudestaan. Itse en jaksa koskaan olla huolissani hiilareista, mutta hiilareiden karttelijalle tämä on myös unelmapizza!
Kiitos kirjasta ja kutsusta kirjan julkistamistilaisuuteen Otava ja Anni Hautala!
Kahden raaka-aineen pizzapohja eli munapizza
Pohja:
4 kananmunaa
ripaus suolaa
tomaattikastike:
2 dl tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa ja mustapippuria
2 tl yrttitarhan mausteseosta tai esim. basilikaa, oreganoa tmv
päälle:
150 g vuohenjuustoa viipaloituna
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
4 säilöttyä artisokan sydäntä neljään osaan halkaistuna
50 g cheddar-juustoraastetta
viimeistelyyn:
rucolaa
Valmistus:
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se rypsiöljyllä.
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ikään kuin tekisit marenkia eli se ei lopulta putoa kulhosta, vaikka kulhon kääntäisi alaspäin.
3. Sekoita keltuaiset kevyesti ja lisää ne valkuaisvaahtoon. Mausta ripauksella suolaa.
4. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään.
5. Levitä vaahto tasaisesti leivinpaperille. Itse neljä tein pohjaa. Esipaista pohjia kymmenen minuuttia. Levitä tomaattikastike ja nostele täytteet päälle. Paista vielä 20 minuuttia.
6. Viimeistele rucolalla
Resepti: Anna Hautala, Annin ruokakirja 2 ( täytettä hieman muunneltu)
Ompas ihanan näköisiä pizzoja 😋 Viis hiilareista, kunhan pohjasta saa toimivan 😀
Hyvää oli! Ja hyvä jos näyttävät myös hyviltä, koska näin kaamospimeydessä pitsasta on haastavampaa saada kelpokuvaa. Ja tässä pohjassa ei siis ole hiilareita eli jos niitä välttelee, niin sellaiselle unelma. Pohja on täynnä proteiinia! 🙂