Hirviborssi

Hirviborssi

Marraskuun parhautta, saa taas vähän herkutella hirvellä. Appeni Matti toi meille taas syksyisen satsin hirven jauhelihaa, josta ensimmäisenä teki mieli valmistaa lämmittävää keittoa. Muistin, että olen joskus tehnyt hirvestä seljankaa. Nyt kokeilin hirven jauhelihaa punajuuren punaisessa borssissa, eikä ollut yhtään huono kokeilu!

Hirviborssi

Jauhelihaversiona borssi on ihanan nopea tehdä, kun vaan jaksaa pienen juuresten pilkkomisen tai raastamisen. Tyyli on vapaasti valittavissa, minä olin tällä kertaa kertaa kuutiointi tuulella. Soppa kypsyy noin puolessa tunnissa, kun on kasvikset hoidettu.

Hirviborssi

Tämä on myös siinä mielessä erittäin kiitollista soppaa tehdä, koska meillä ainakin koko perhe tykkää. Ja jos jää yli, niin maut vaan ovat syventyneet seuraavana päivänä!

Herkullisia soppahetkiä!

Hirviborssi (6-8 annosta)

400 g hirvenjauhelihaa
50 g possunjauhelihaa
3 rkl rypsiöljyä
1 punasipuli
1/5 punakaalia
2 punajuurta
1 porkkana
pieni pala selleriä
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl timjamia
1 laakerinlehti
1 rkl punaviinietikkaa
noin 1,3 l kuumaa liha-tai riistalientä
½ rasiaa hapankaalia
1 suolakurkku
suolaa ja mustapippuria

lisäksi: smetanaa

Valmistus:

1. Kuori ja kuutioi pieneksi sipuli, punajuuri, porkkana ja selleri. (Voit myös raastaa juurekset pilkkomisen sijaan). Poista kaalista uloin lehti ja kova kanta sekä suikaloi se pieneksi.
2. Kaada kattilaan tilkka öljyä ja ruskista jauheliha. Lisää yksi kerrallaan sekoitelleen sipuli, juurekset ja punakaali. Lisää sitten tomaattipyre ja sekoita.
3. Kaada kattilaan lihaliemi ja lisää laakerinlehti, punaviinietikka ja timjami. Keitä noin 20 minuuttia. Lisää hapankaali ja suolakurkku kuutioituna. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia.
4. Lisää suolaa ja pippuria lopuksi tarpeen mukaan.
5. Tarjoa vatkatun smetanan kera, jonka voit halutessasi värjätä vaaleanpunaiseksi etikkapunajuurten liemellä.

P.S. Katso myös kasvisborssi!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Hirviborssi

  1. Teitä on taas lykästänyt syksyisellä tuliaisella ja herkullisen näköistä keittoa siellä onkin syntynyt 🙂

    1. Kiitos, borssi sopii loistavasti tähän vuodenaikaan. Se on täynnä sesongin makuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *