Sattuipa sopivasti löytymään pakastimesta vielä satsi suppilovahveroita kantarelliravioleiden seuraan ja päälle paistoin herkkusieniä. Valmiiden ravioleiden ansiosta helppo ruoka arkeen ja superherkku sienikastike pecorinolla täydennettynä.
Kantarelliraviolit pecorino-sienikastikeella
rypsiöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettu
1 sipuli hienonnettu
250 g sieniä, esim. sulatettuja suppilovahveroita
timjamia tuoretta tai kuivattua
1/2 dl valkkaria
2 dl kermaa
1 dl raastettua pecorinoa
2-3 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
(ravioleiden keitinlientä )
lehtipersiljaa
paahdettuja pinjansiemeniä
raastettua parmesaania
paistettuja sieniä
2 pkt Pirkka parhaat kantarelliravioleita
Valmistus:
1. Kuumenna pannulla öljy. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää sienet, timjami, vähän suolaa ja pippuri , jatka paistamista noin 5 minuuttia.
2. Kaada viini pannulle ja kiehauta hetki.
3. Lisää kerma ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Mausta sitruunan mehulla. Sekoita joukkoon myös pecorino.
4. Aja kastike sileäksi tehosekoittimessa.
5. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota vähän keitinlientä ja notkista sillä tarvittaessa kastiketta.
6. Maista ja tarkista kastikkeen maut. Lisää suolaa , pippuria maun mukaan. Lisää persilja.
7. Tarjoa seurana myös halutessasi paistettuja sieniä, pinjansiemeniä ja parmesaania.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.