Katkarapuleipä, tabascomajoneesi ja mummon kurkut

Katkarapuleipä tabascomajoneesi ja höskykurkut
Katkarapuleipä, tabascomajoneesia ja hölskytyskurkkuja

Teimme hyvän ystäväni kanssa iltalenkin Aittasaareen. Se on yksi lempilenkkipolkuni Laajasalossa ja esittelen sitä mielelläni. Sieltä löydän usein esimerkiksi instagram-kuviini monet kukat, linnut ja maisemat. Toki Laajasalossa on monta muutakin kaunista lenkki- ja kuvauskohdetta, mutta näille kaikille kauniille poluille pitäisi omistaa ihan oma kirjoitus.

Lenkiltä palatessa tein meille toast skagen tyyppisiä katkarapuleipiä tabascomajoneesilla ja mummonkurkuilla. Toast Skagen on yksi suosikkileipäni, josta on syntynyt monenlaisia versioita. Tämä herkullinen versio löytyi Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa kirjasta. Siinä kirjassa on muuten monia muitakin herkullisia alkuruokia.

Mukavaa kesän alkua!

Katkarapuleipä, tabascomajoneesi ja mummon kurkut ( Noin 5 leipää)

Mummon kurkut (tai hölskytyskurkut)

2 avomaankurkkua
2 rkl valkoviinietikkaa
½ rkl sokeria
1 tl suolaa
silputtua tilliä

Kuori halutessasi kurkut. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Tee mausteliemi kannelliseen astiaan ja lisää sitten kurkkuviipaleet liemen sekaan. Laita kansi kiinni ja hölskytä reippaasti.

Anna maustua noin 10 minuuttia.

Tabascomajoneesi

puoli nippua tilliä hienonnettuna
1 dl majoneesia
½ rkl limetin mehua
4 tippaa tabascoa
mustapippuria

Sekoita kaikki majoneesin ainekset kulhossa.

Katkarapuleipä

Kokoa paahtoleivälle tabascomajoneesia, katkarapuja ja mummonkurkkuja.

Nauti!

Lähde: Tomi Björck, Huippukokin kotiruokaa pienin omin muunnoksin

Saatat tykätä myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *