Kiinalaisittain paistettua munakoisoa ja katkarapuja

Kiinalaisittain paistettu munakoiso ja katkarapuja
Kiinalaisittain paistettu munakoiso ja katkarapuja

Rakastan munakoisoa ja kokeilen siitä aina mielelläni jotain uusia makuja. Muutama ilta sitten bongasin herkullisesta Muista syödä välillä – ruokablogista kiinalaisittain paistetun munakoison – ohjeen. Olisin voinut tehdä munakoisoihanuuden siltä istumalta, mutta jaksoin lopulta malttaa muutaman päivän.

Muutin ohjetta sen verran, että vaihdoin possun jauhelihan tilalle katkarapuja, mutta muuten tämä versio noudattelee Rommirusinan ohjetta. Aasialaiset mausteet sopivat erinomaisesti munakoisolle, joka imaisee maut mukavasti itseensä. Paistos on kastikemainen, joten riisi käy kylkeen, mutta kukaan ei kiellä syömästä ilman riisiä, kuten minä tein. Toki silloin voi jättää kastikesuuruksen pois, mutta eipä haittaakaan. Tein puolikkaan annoksen, joten kahdelle henkilölle mielellään kaksi munakoisoa. (nim. Söin kaiken yksin… )

Kiitos Rommirusinalle herkullisesta ohjeesta!

Kiinalaisittain paistettu munakoiso ja katkarapuja

½ dl rypsiöljyä
1 munakoiso
2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
2 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl chilikastiketta
1 tl tummaa sokeria
½ dl vettä
1 tl maizenaa
100 g sulatettuja katkarapuja

lisäksi: ruohosipulia, korianteria tai kevätsipulin vihreää vartta silputtuna

Valmistus:

Leikkaa munakoiso ranskalaisten perunoiden tapaan suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kupissa soija, riisiviinietikka, chili ja sokeri.

Kuumenna pannulla öljyä ja kippaa munakoisosuikaleet pannulle yhdessä tai kahdessa erässä. Paista sen aikaa kunnes suikaleet pehmenevät ja nosta sitten hetkeksi sivuun.

Kaada taas pannulle tilkka öljyä ja kuullota kuumassa öljyssä hetki inkivääriä ja valkosipulia. Lisää joukkoon munakoisoviipaleet ja sekoita mausteseoskastike joukkoon.

Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään ja lisää suurusteseos pannulle. Sekoita hyvin. Lisää katkaravut ja kuumenna nopeasti. Ei liian kauan ettei katkaravut sitkisty!

Ripottele pinnalle ruohosipulia, korianteria tai kevätsipulia. Tarjoa heti esimerkiksi riisin kera.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Kiinalaisittain paistettua munakoisoa ja katkarapuja

    1. Kiitos, todellakin maistui. 🙂 Ja kokeile katkiksia, toimivat oikein hyvin! Teen kyllä joku kerta tätä possullakin. Nam! 🙂

  1. Minä myös tykkään niin munakoisosta. Herkulliselta kuulostaa katkarapujen kanssa. Täytyy kyllä kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *