Omenatahnaa ja rapsakkaa pekonia

Omena-pekonileivät
Omena-pekonileivät

Omenan ja possun yhdistelmä on verraton. Tein pieniä herkkuleipiä iltapalaksi, mutta sopisivat nämä leipäset kevätpöytään näppipalaksi myös kuohuvan kera. Omena raikastaa kivasti rasvaisen pekonin. Pekonin voi vaihtaa myös parmankinkkuun tai serranoon, jolla saat astetta fiininmän ja helpomman version leivästä!

Pienet omena-pekonileivät

70-80 g pekonia ( tai parmankinkkua, serranoa)

Omenatahna:

1 vihreä omena kuorittuna ja raastettuna
2 rkl sitruunan mehua
½ valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
½ dl ranskankermaa
½ dl maustamatonta tuorejuustoa
ripaus cayannepippuria
suolaa ja mustapippuria

Lisäksi : salaattia ja leipää

Valmistus:

Sekoita omenatahnan ainekset kulhossa. (Jos omena on oikein mehukas niin puristele ylimääräinen mehu pois. )

Paahda pekoni pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla vuoratun lautasen päällä.

Kokoa leivät. Laita pohjalle omenalevitettä ja pinnalle rapsakkaa pekonia salaatin kera.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Omenatahnaa ja rapsakkaa pekonia

  1. On muuten aika mielenkiintoista särvintä nyt leivällä. Onhan ne omena ja possu kulkeneet yhdessä monissa jutuissa ja ovatkin verraton pari 🙂

    1. On se niin verraton, että on yksi velikulta söi täällä aika monta iltapalaleipää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *