Olen vähän huono vegaanisten ”juustojen” kanssa, mutta onneksi innostuin kokeilemaan. Täytyy todeta, että @mokaurameijeri Kreikkalainen vuusto on erittäin maukkaan makuinen ja ostan kyllä uudestaan! Tein siitä tietty kreikkalaisen salaatin, mutta täydennettynä paahdetuilla kikherneillä. Hyvän leivän ja hummuksen kera ruokaisaa, simppeliä ja herkullista kesäruokaa.
Kreikkalainen kikherne-vuustosalaatti
1 pkt salaattia revittynä
200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
1/2 kurkku kuutioituna
1 paprika kuutioituna
1 dl oliiveja
(pikkelöityä) punasipulia suikaloituna
200 g Mö Kreikkalainen vuusto lohkoina
tuoreita yrttejä, esim basilikaa
1 prk kikherneitä valutettuna
rypsiöljyä
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl chiliä
6-7 oksaa timjamia
suolaa ja lime mustapippuria
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaista balsamiviinietikkaa
1 tl vaahterasiirappia
suolaa ja limemustapippuria
1. Sekoita öljy ja mausteet kikherneisiin. Paahda noin 20 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
2. Sekoita kastike.
3. Kokoa salaattia ja nauti leivän & hummuksen kera.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.