Kurpitsa-fetasalaatti

Kurpitsa-fetasalaatti
Kurpitsa-fetasalaatti

Halloween meni, mutta täällä kurpitsajuhlat jatkuvat! Meillä on herkuteltu viime päivinä paljon (sweet berry) myskikurpitsalla. Kokeilin sitä myös salaattiin. Ensin vuohenjuuston kanssa ja sitten fetajuuston. Feta sopii mielestäni paremmin kaveriksi tälle makealle kurpitsalajikkeelle. Perinteisen myskikurpitsan kanssa vuohenjuusto toimii yhtä hyvin.

Kurpitsa-fetasalaatti on tosi yksinkertainen, mutta maukas. Kirpeän hapan sumakkimauste ja granaattiomenan siemenet tuovat tähän kurpitsasalaattiin Lähi-idän makumaailmaa.

Kurpitsa-fetasalaatti

noin 600 g myskikurpitsaa
pussillinen erilaisia salaatteja
noin 1 dl granaattiomenan siemeniä
100 g fetajuustoa
oliiviöljyä
1 tl sumakkia ( maustetta löytää parhaiten lähi-idän elintarvikkeita myyvistä kaupoista tai mauste- ja herkkukaupoista )
½ limetin mehu
½ tl chilimaustetta
suolaa
tuoretta minttua maun mukaan

Valmistus:

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa lohkoiksi ja siirrä lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellillille . Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa sekä chilimaustetta. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä.

Irroita granaattiomenasta siemenet. Pehmittele ensin granaattiomenaa vähän pyörittelemällä pöytää vasten. Leikkaa kruunu puolelta kansi pois. Ja lohko sitten väliseinien mukaan granaattiomena paloiksi. Irroittele isossa ja kulhossa käsin tai lusikalla siemenet hedelmästä.

Kokoa salaatti. Laita vadin pohjalle pieneksi revittyä salaattia. Nostele päälle kypsät kurpitsan lohkot, feta ja granaattiomenan siemenet.

Purista päälle limetin mehu, tilkka oliiviöljyä ja ripottele päälle sumakkia sekä mintun lehtiä.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Kurpitsa-fetasalaatti

  1. Onpa taas kivan värinen salaatti. Sumakki onkin minulle aivan uusi tuttavuus, jännää. Millähän sen voisi korvata, jos ei satu lähimarketista löytymään?

    1. Kiitos:-) Sumakkia on vähän vaikeaa korvata suoraan millään, mutta sitruunan mehusta ja sitruunakuoresta vähän voisi olla apua… Ei kuitenkaan nekään yksistään sama juttu kuin sumakki. Salaatin voi silti hyvin tehdä myös ilman sumakkia, jos sitä ei ole saatavilla.

  2. Voi niin ne granaattiomenat, jotka värjää mun naamani punaiseksi 😉 Onkos nyt niiden sesonki ? Tässäkin salaatissa varmaan myös makea kurpitsa ja suolainen feta on hyvä makuelämys 🙂

    1. Nyt ostamani granaattiomenat ovat olleet noin 3-4 € kilo, joten jo hinnastakin päätellen kyllä sesonki on alkanut. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *