Lihapullawokki

Lihapullawokki
Lihapullawokki

Lihapullat ovat mutkatonta arkiruokaa, joita pyörittelee aika nopeasti. Maustoin pyörykät vaihteeksi aasialaisilla mausteilla ja tein seuraksi wokattuja kasviksia ja nuudelia. Kiinankaali on muuten superhyvää pikaisesti wokattuna. Ihan toista kuin silloin joskus 80-luvulla koulun salaattipöydässä.

Lihapullawokki
Lihapullawokki

Maukasta marraskuuta!

Lihapullawokki

Lihapullat:
2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
400 g possunjauhelihaa
¼ tl valkopippuria
suolaa
kourallinen hienonnettua ruohosipulia
1 tl seesamöljyä ( paahdettua, aasialaista)

Wokki:

rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi kuorittuna ja hienonnettuna
2 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
purjon valkoinen osa renkaiksi leikattuna
½ kiinankaali hienonnettuna
½ rasiaa ruskeita herkkusieniä viipaleina
1 rkl riisiviinaetikkaa
½ limetin mehu
2 rkl soijakastiketta
1 rkl (chili) hunajaa ( samhunajat)
tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa

Lisäksi :

(täysjyvä) nuudelia

Tarjoiluun:
soijakastiketta, chilikastiketta ja seesaminsiemeniä/ siemensekoitusta

Valmistus:

Tee lihapullat. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä hetki öljyssä pannulla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita sitten kaikki ainekset kulhossa. Muotoile massasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Paista pannulla öljyssä kypsiksi tai uunissa 200 astetta noin 15 minuuttia.

Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee wokki. Kuullota öljyssä ensin valkosipulia ja inkivääriä. Lisää purjorenkaat ja jatka paistamista. Sitten herkkusieniviipaleet ja paista muutama minuutti lisää. Lisää vielä kiinankaali ja paista pari minuuttia lisää. Kippaa joukkoon lopuksi paistetut lihapullat. Mausta limetin mehulla, riisiviinietikalla, hunajalla ja soijalla. Viimeistele korianterilla ja yrteillä.

Tarjoa nuudelin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *