Uunissa paahtuneet tai pannulla paistetut munakoisot ovat taivaallisen hyvää herkkua. Uunissa paahtamalla herkun loihtii suhteellisen helposti, mutta vähän työläämmällä vaihtoehdolla eli paistamalla saa toki vielä pikkaisen parempia herkkuviipaleita.
Minua laiskotti, joten heitin viipaleet uuniin. Makoisien viipaleiden seuraksi tein tällä kertaa ihanan raikasta inkivääritsatsikia.
Lämpimät munakoisoviipaleet ja inkivääritsatsiki
2 keskikokoista munakoisoa
suolaa
oliivi-tai rypsiöljyä
noin ½ sitruunanmehua
mustapippuria
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Inkivääritsatsiki
½ kurkku
1 rkl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 dl maustamatonta jugurttia
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Valmista inikivääritsatsiki.Raasta kurkku ja siirrä raaste valumaan siivilään. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna/raasta valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset. Laita tsatsiki jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat munakoisot.
Pese ja leikkaa munakoisot viipaleiksi. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa ja itketä puolisen tuntia. Pyyhi suola pois ja kuivaa viipaleet.
Kuumenna uuni 180 asteiseksi.
Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pirskota pinnalle öljyä ja suolaa. Paista puolisen tuntia, kunnes munakoisot ovat pehmeitä ja hieman ruskistuneita.
Nosta kypsät viipaleet tarjoiluastiaan ja purista päälle sitruunanmehua, rouhaise mustapippuria ja valuta tilkka oliiviöljyä.
Tarjoa inkivääritsatsikin kera.
Enpäs ole törmännyt vielä inkivääritsatsikiin, mutta ihan varmaan maistuis maukkaalta munakoison kera 🙂
Inkivääri ja kurkku ne yhteen sopii. 🙂