Hiukan kuullotusta aineksille pannulla, leipien kokoominen ja sitten uuniin. Ripaus vielä mustapippuria ja hunajaa – se olisi sitten valmista nautittavaksi!
Lämppärit omenalla ja vuohenjuustolla
8 viipaletta hasselpähkinä-viikunaleipä tai joku muu vaalealeipä
rypsilöljyä
1 salottisipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
1 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 omena viipaloituna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1 dl ranskankermaa
150g vuohenjuustoa viipaloituna
Valmistus:
1. Kuullota ensin pannulla salottisipulia, valkosipulia ja inkivääriä
2. Lisää joukkoon viipaloidut omenat ja mausteeksi tuoretta timjamia, suolaa, pippuria ja hunajaa.
3. Aseta hasselpähkinä-viikunaleipäpalojen päälle ensin vähän ranskankermaa, sitten pannulta omena-sipuliseosta ja päälle vielä viipaloitua vuohenjuustoa.
4. Viimeistelle ripauksella mustapippuria ja valutettulla hunajalla.
5. Paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin.