Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto savutofulla ja krutoneilla

Alkuviikon soppa syntyy usein siitä mitä kaapista löytyy. Nyt sattuikin olemaan mainiot kurpitsakeiton ainekset. Tuli hyödynnettyä viimeiset linssit, kerman tilkat ja käytettyä taas currytahnaa. Tilpehööreiksi päättyivät maalaisleivän loppu krutonkeina ja savutofu pannun kautta rapeaksi paistettuna. Maistui niin mahdottoman hyvältä, että naputtelin samalla reseptinkin ylös!

Kurpitsakeitto

rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulia
1 myskikurpitsa
2 tl keltaista currytahnaa
6-7 timjamin oksaa
1 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
7-8 dl kuumaa kasvis- tai kanalientä
noin 1 dl kermaa
1-2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

Valmistus:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja poista siemenet kurpitsasta sekä kuutioi se.
2. Kaada kattilaan reilu tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Lisää kurpitsakuutiot ja curry, jatka kuullottamista muutama minuutti lisää.
3. Lisää kuuma kanaliemi niin että kurpitsat juuri peittyvät. Lisää myös linssit.
4. Keitä noin 20 min ja soseuta. Lisää kerma ja sitruunamehua. Kuumenna.
5. Lisää suolaa ja pippuria. Maista ja tarkista maku.
6. Tarjoa esim. krutonkien ja paistetun savutofun kera.

Resepti on julkaistu aikaisemmin Bistroemon Instagramissa ja löydettävissä edelleen sieltäkin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *