Kesä on simppelien makujen juhlaa. Kaikki kasvikset, hedelmät ja marjat maistuvat tällä hetkellä niin hyviltä, että niitä napsii vain sellaisenaan. Lehtikaali-fetasalaatti myös syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja yksinkertaisesta kastikkeesta.
Marjainen lehtikaali-fetasalaatti on ihanaa hyvän leivän kera tai vaikkapa paistetun kanan tai lohen lisukkeena.
Lehtikaali-fetasalaatti
200 g lehtikaalia
100 g mansikoita
½ dl granaattiomenansiemeniä ( esim. pirkka pakaste)
100 g fetaa murustettuna
½ dl pekaanipähkinöitä hienonnettuna
kastike:
½ dl sitruunanmehua
3-4 rkl oliiviöljyä
1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Sekoita ensin kastike valmiiksi.
Huuhtele lehtikaali. Leikkaa lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja hienonna lehdet. Poista mansikoista kanta ja kuutioi ne.
Yhdistä salaatin ainekset kulhossa ja sekoita kastike hyvin joukkoon.