Lehtikaali-fetasalaatti

Lehtikaali-fetasalaatti

Kesä on simppelien makujen juhlaa. Kaikki kasvikset, hedelmät ja marjat maistuvat tällä hetkellä niin hyviltä, että niitä napsii vain sellaisenaan. Lehtikaali-fetasalaatti myös syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja yksinkertaisesta kastikkeesta.

Lehtikaali-fetasalaatti

Marjainen lehtikaali-fetasalaatti on ihanaa hyvän leivän kera tai vaikkapa paistetun kanan tai lohen lisukkeena.

Lehtikaali-fetasalaatti

200 g lehtikaalia
100 g mansikoita
½ dl granaattiomenansiemeniä ( esim. pirkka pakaste)
100 g fetaa murustettuna
½ dl pekaanipähkinöitä hienonnettuna

kastike:
½ dl sitruunanmehua
3-4 rkl oliiviöljyä
1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Sekoita ensin kastike valmiiksi.

Huuhtele lehtikaali. Leikkaa lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja hienonna lehdet. Poista mansikoista kanta ja kuutioi ne.

Yhdistä salaatin ainekset kulhossa ja sekoita kastike hyvin joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *