Valloittavat vadelma-lakuletut

Vadelma-lakuletut

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Letut ja kesä – ne kyllä kuuluvat yhteen! Ihan parhaimmillaan kesäiset lettukestit ovat ulkona muurinpohjapannulla paistettuna, mutta onnistuneet ja herkulliset lettujuhlat onnistuvat myös paistamalla räiskäleet perinteisellä pannulla.

Riihipuoti lettu- ja vohvelijauhoseos

Lettujauhoina näissä räiskäleissä oli Riihipuodin luomu lettu- vohvelijauhoseosta, joka on sekoitus luomuohraa ja -vehnää. Laajasalon K-Supermarketista löytyy nyt mahtava valikoima Riihipuodin myllyn lisäaineettomia luomuviljatuotteita. Kannattaa myös kokeilla myllyn ihania hiutaleita ja jauhoja.

Vadelma-lakuletut

Kesään kuuluvat myös marjat, jotka ovat mitä parhainta lettujen täytettä. Tein tällä kertaa letuille valloitavan vadelma-lakutäytteen. Upeat ja makoisat Vilppulan tilan vadelmakaunottaret ovat vastustamattoman hyviä lakritsijauheen kanssa kerma-rahkatäytteessä.

Vadelma-lakuletut

Ihanaa täytettä voisi lusikoida ihan sellaisenaan, mutta kannattaa malttaa ja täyttää letut tällä valloittavalla täytteellä. Letut kruunataan lopuksi upeilla vadelmilla, sitruunamelissalla, mintulla ja halutessassi voit lisätä päälle tomusokeria ja/tai vaahterasiirappia!

Ihania lettukestejä!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Valloittavat vadelma-lakuletut

lettutaikina:

8 dl luomu punaista täysmaitoa
4 luomu Pirkka kananmunaa
3 ½ dl Riihipuodin luomu lettu- vohvelijauhoseosta
3 rkl sokeria
½ tl suolaa

paistamiseen juoksevaa oivariinia

vadelma-lakutäyte:

2 dl Pirkka kuohukermaa
250 g maitorahkaa
½ dl tomusokeria
1 ½ tl Urtekram lakritsijauhetta
450 g tuoreita vadelmia, joista 1/3 osaa käytetään koristeluun
kourallinen tuoretta minttua hienonnettuna
kourallinen tuoretta sitruunamelissaa hienonnettuna

Valmistus:

Vatkaa ensin munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut aineet ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 30 min.

Tee tällä välin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, lakritsi, vadelmat, tomusokeri ja yrtit.

Paista letut rasvassa kauniin kullanruskeiksi.

Levitä letuille täytettä ja rullaa kiinni.

Ripottele halutessasi pinnalle yrttejä, tomusokeria , vaahterasiirappia ja tuoreita vadelmia.

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Valloittavat vadelma-lakuletut

  1. Nam, mitä ihanuuksia! Onkohan se aalinkokin ollut mukana loihtimassa näitä, kun Kananpoikien pikkuneiti aikoinaan runoili mulle täällä Laajasalon päiväkodissa opittuansa, että aalinko, aalinko lettuja paistaa, hyvä on aalingon lettuja maistaa 🙂 ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *