Kana-lehtikaalicaesarpatongit

Kana-lehtikaalicaesarpatongit

KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ: K-SUPERMARKET LAAJASALO

Kana-lehtikaalicaesarsalaatti toimii oivallisesti myös patongin täytteenä, vain krutongit jätetään leivän välistä pois. Täytetyt patongit on mainiota eväsruokaa kesäpiknikille, kun vain muistaa tietenkin laittaa kylmäkallet niiden ympärille eväslaukkuun.

Kana-lehtikaalicaesarpatongit

Lehtikaalilla saa mukavaa vaihtelua klassiseen caesariin, johon yleensä käytetään romaine-salaattia. Kana antaa mukaan ruokaisuuta, mutta sen voi vaihtaa maun mukaan, esimerkiksi katkarapuihin, savuloheen, nyhtökauraan tai jättää pois ja nauttia patonki vain salaatin, kastikkeen ja parmesaanin kera.

Herkullisia kesäpäiviä!

Kaikki reseptin raaka-aineet löytyvät K-Supermarket Laajasalosta!

Kana-lehtikaalicaesarpatongit

1 Pirkka parhaat maalaispatonki

100 g lehtikaalia
½ ruukkua romainesalaattia
2 valmiiksi grillattua kanankoipea palvelutiskiltä
1 dl Pirkka parhaat parmesaania lastuiksi höylättynä tai leikattuna
suolaa ja mustapippuria

kastike:

3 sardellifileetä
1 valkosipulinkynsi
1 kananmunan keltuainen
1 tl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
½ sitruunanmehu
1 ½ dl oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa myllystä

Valmistus:

Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta sekoituskulhoon. Surauta sauvasekoittimella ainekset sekaisin. Lisää sitten öljyä ohuena vanana koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Poista lehtikaalista ruoti ja hienonna pienemmiksi suupaloiksi. Irroittele romainesalaatin lehdet.

Ota kanasta luut sivuun ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise keskeltä kahtia. Sekoita kastike valmiiksi salaatin joukkoon tai sipaise kastiketta reilusti patongin molemmille sisäpuolille. Täytä patonki kanasuikaleilla, salaatilla ja parmesaanilastuilla. Laita kastiketta vielä vähän päälle, jos et ollut sekoittanut sitä suoraan salaattiin.

Haukkaa ja nauti!

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Kana-lehtikaalicaesarpatongit

  1. Näitä on kyllä tosiaan mukava mussutella kesäaikaan, vaikkapa pellon reunassa ruisrääkän seurassa tai meren rannalla liplatusta kuunnellessa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *