Esikoistyttäreni suosikkipihveihin kuuluvat Lindströminpihvit. Niitä on pitkään toivottu, mutta en ole jostain syystä saanut pihvejä aikaiseksi. Onneksi nyt tuli kipinä paistaa kasa Lindströmejä. Ne ovat kuitenkin aika helppoja valmistaa.
Lindströminpihvit maistuivat kaikille, mutta etenkin yksi neiti tuli pihveistä erittäin onnelliseksi.
Ihastuttava punajuuriklassikko!
Lindströminpihvit
3 etikkapunajuurta
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 dl kermaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl pieniä kapriksia
suolaa
mustapippuria
öljyä ja voita paistamiseen
Valmistus:
Anna korppujauhojen turvota kermassa viitisen minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli, kuullota öljyssä pannulla.
Raasta punajuuret.
Yhdistä kaikki ainekset samassa kulhossa.
Muotoile taikinasta pieniä pihvejä.
Paista pihvit kypsiksi voissa/öljyssä pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoa seurana esimerkiksi pottumuussia
Onpa sieviä pihvejä, tosi nätti punainen väri noissa. 🙂 Maistuisi kyllä…
Kiitos 🙂 Minustakin Lindströminpihvit ovat kauniinvärisiä ja oli pakko koristella piffit kuvausta varten vihreillä timjamin oksilla. Ja timjamin maku kyllä sopii ihan hyvin Lindströminpihveihin. Eivät siis pelkkiä koristeita. 🙂
Meinasinkin kerran kysyä, että oletkohan huomannut erään ”pienen kananpoikatytön” aamutuimaan 08.06.2014 09:02 esitetyn toiveen? No, on teillä varmaan tässä välilläkin herkuteltu kyseisillä pihveillä 🙂
En muista koska viimeksi, täällä on jatkuvasti vaihtuva ruokalista 🙂