Kanasalaatti manchegokastikkeella

Kanasalaatti manchegokastikkeella
Kanasalaatti manchegokastikkeella

Kanasalaatista tulee erittäin herkullista, kun siinä on majoneesimaista manchegokastiketta. Kokonaisuus muistuttaa pitkälti ceasar-salaattia, joten jos pitää siitä, niin tämä maistuu yhtä varmasti.

Marinoin kanat kevyesti sitruunan mehulla, tuoreella timjamilla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Krutongit tein itse vanhoista leipäviipaleista. Paistoin leipäpalat pannulla öljyssä ja maustoin suolalla ja pippurilla.

Ihana launtailounas!


Kanasalaatti

2 romainesalaattia ( tai 1 romaine ja 1 tammenlehti)
2 porkkanaa
400 g kanan rintafileitä
25 g manchego-juustoa
leipäkrutonkeja

Manchegokastike

1 keltuainen
1 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
25 g manchegojuustoa
2 sardellifileetä
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
½ tl sokeria
2 dl oliiviöljyä
3-4 rkl kiehuvaa vettä

Valmistus:

Leikkaa kana suikaleiksi. Kypsennä suikaleet pannulla. Suolaa ja pippuroi.

Raasta juusto, hienonna sardellit ja valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella juustoa, öljyä ja vettä lukuunottamatta. Lisää öljyä ensin tipotellen ja sitten ohuena nauhana, jotta kastike saostuu. Sekoita lopuksi juustoraaste joukkoon ja ohenna tarvittaessa kiehuvalla vedellä.

Revi romainesalaatti pienemmiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja vuole niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Porkkanasuikaleet kannattaa laittaa hetkeksi jääveteen, niin niistä tulee rapsakampia.

Sekoita kulhossa salaatin ja porkkanoiden joukkkoon manchegokastike. Lisää päälle paistetut kanat ja krutongit. Vuole päälle lastuja manchegosta.

Kastikkeen idea on Tervetuloa meille -kirjasta, mutta vähän muunneltu.

Saatat tykätä myös

4 kommenttia artikkeliin ”Kanasalaatti manchegokastikkeella

    1. Kyllä, tämä on salaatti, joka varmasti häviää kulhosta hetkessä. 🙂

  1. Eipäs taitaisi jäädä minultakaan syömättä. On hyvinkin ”varteenotettava” lounasehdotus:-)

    1. Ei ainakaan täällä jäänyt. 🙂 Kunhan kelit vielä tästä lämpenevät niin salaatteja tulee tehtyä taas useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *