
Makeat luumut ja rypäleet tuovat ihanaa vaihtelua salaattilautaselle. Näiden kahden seuraan sopivat tunnetusti oivallisesti juustot, joten miksei sitä nauttisi myös hedelmien ja juuston yhdistelmästä salaatin muodossa? Yhden naisen lounassalaattiin passaa hyvin myös arkinen raejuusto.
Luumu-rypälesalaatti (yhdelle)
2 luumua
10 viinirypäletta
3 rkl (kukkurallista ) raejuustoa
kourallinen baby-pinaattia
kastike:
1 rkl oliiviöljyä
½ rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
Valmistus:
Pese luumut ja viinirypäleet huolellisesti. Huuhtele pinaatti.
Puolita viinirypäleet ja luumut sekä poista kivet. Kokoa salaatti lautaselle. Sekoita kastike kulhossa ja pirskota päälle.
Tällaiselle ”työn raskaan raatajalle” menisi hyvänä jälkkärinä 😉
Totta, tää on ennemmin toimistopäivään. 🙂