Kylmän kevään vuoksi oman pihan raparperit ovat vielä aika lyhyitä, mutta muutamia kävin sieltä jo napsimassa. On jo ihan huutava pakko saada avata raparperikevät ja onneksi raparperia saa kaupasta lisää, jos omat eivät riitä tai niitä ei ole lainkaan.
Kevään ensimmäinen raparperiherkkuni on tuorepuuro, jossa raparperin seurana on makeita mansikoita. Illalla kun pistää ainekset purkkiin tai kulhoon, niin aamulla on ihana puuro valmiina odottamassa jääkaapissa.
Joko sinä olet maistellut raperperi-ihanuuksia tänä keväänä?
Mansikka-raparperituorepuuro
1 ½ dl mansikka-raparperisosetta (kts. ohje alempana)
1 dl luonnonjugurttia
½ kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
½ dl auringonkukansiemeniä
½ tl vaniljajauhetta
lisäksi päälle: tuoreita mansikoita
Valmistus:
Sekoita puuron ainekset kulhossa ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
Viipaloi päälle tuoreita mansikoita
Mansikka-raparperisose
2 ½ dl raparperia viipaleina
2 dl mansikoita
½ dl seljankukkamehua tai vettä
2-3 rkl hunajaa tai maun mukaan
Valmistus:
Keitä raparpereja ja mansikoita seljankukkamehussa noin 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Makeuta hunajalla. Jäähdytä.
Nam, mitä puuroa ja niin kauniissa kulhossa 🙂
Tämä on ihanan keväinen ja raikas puuro. Ja voi tuota uutta kulhoani! 🙂
Mun pitää kokeilla tätä. Olen pikku hiljaa varovasti alkanut lämmetä tuorepuuroille ja nyt kun omia raparpereita toden totta on alkanut ilmestymään niin mikä jottei kokelisi myös tuorepuurooa!
Ei minäkään ole kovin kauan näitä tuorepuuroja tehtaillut, mutta pikku hiljaa enemmän. Etenkin kesää kohden kylmät tuorepuurot ovat mun mielestä oikein passeleita ja tietty mielellään raparperin makuisena! 🙂
Täytyy ehdottomasti tehdä tällä ohjeella. Olen nyt siirtynyt ”kesäaikaan” puuroineni ja meillä lusikoidaan tuorepuuroa tavallisen puuron sijaan. Varsinkin tässä on maut kohdallaan ja tulee ihana kesäfiilis!
Tämä puuro vie varmasti kesätunnelmaan! 🙂