Maurin mahtava mysli

Maurin mysli
Maurin mysli

Vietimme joulua veljeni perheen luona. Siellä aamiaisella aina tarjotaan veljeni tekemää mielettömän hyvää mysliä luonnonjugurtin kera. Meilläkin mysli ja jugurtti kuuluvat aamiaispöytään, mutta mysli on tullut valmiina kaupan hyllyltä, mm. Sysmän ja Vavesaaren mysliä.

Omatekoinen mysli on vielä parempaa, joten kotiin tullessa piti saada kiireesti täydennystä pähkinä-, siemen-, lese- ja kuivahdelmävarastoihin. Tässä myslissä ei ole yhtään vehnää. Se on kaurapohjainen ja siinä on paljon siemeniä, pähkinöitä ja kuivahedelmiä. Ainekset ovat ravintorikkaat ja lisäksi myslin tekeminen on superhelppoa.Vähän ihmettelen itseäni miksi en ole aikaisemmin tehnyt omatekoista mysliä.

Myslipurkki

Meillä nouseekin vuoden 2015 ykkösmysliksi Maurin mysli, joka maistuu itselle, mutta on myös mukava tuliainen. Uutta vuotta vietimme ystäväperheen herkkupatojen äärellä. Sinne meni myös rasiallinen Maurin mysliä.

Alla oleva annos on aika suuri, mutta se riittää veljeni nelihenkisessä perheessä kuulemma noin kahdeksi viikoksi. Minä puolitin annoksen ensimmäisellä kerralla, mutta mysli hupenee siihen malliin, että seuraavalla kerralla teen samanlaisen jättisatsin kuin veljeni.

Mysliä, luonnonjugurttia, hunajaa ja puolukoita
Mysliä, luonnonjugurttia ja puolukoita

P.S. Veljeni oikea nimi ei ole Mauri, mutta me jotkut tunnemme hänet myös tällä nimellä.

Makoisaa ja ihanaa vuotta 2015!

Maurin mahtava mysli

18dl kaurahiutaleita
3dl kauraleseitä
3dl ruisleseitä
3dl (1/3 pinjansiemeniä, 1/3 kurpitsansiemeniä, 1/3 auringonkukansiemeniä)
1dl vaahterasiirappia (tai hunajaa; parempaa tulee vaahterasiirapilla)
1dl rypsiöljyä
9dl kuivahedelmiä (karpaloita (Pirkat on hyviä), tummia
rusinoita(Urtekram), aprikoosia, vähän banaania)
3dl saksanpähkinöitä (joskus osittain pekaanipähkinöitä ja mantelirouhetta)

Sekoita hiutaleet, leseet ja siemenet isossa vadissa, esim. kymmenen litran kattila on hyvä. Lisää siirappi ja öljy.

Sekoittele hyvin ja kaada uunipellille. Paahda 150-175
astessa 30min. Kääntele 10min välein.

Pilko aprikoosi ja rouhi pähkinät.

Laita paahtamisen jälkeen hedelmät ja pähkinät sekaan.

Saatat tykätä myös

6 kommenttia artikkeliin ”Maurin mahtava mysli

  1. Mysli on aivan ”superhyvää”. Minäkin olen saanut syödä sitä käydessäni heillä. Sen olen huomannut joistain kuivahedelmäpusseista, että niille ei anneta säilymisaikaa avaamisen jälkeen, kuin noin viikko jääkaapissa, mutta senhän voi kaupasta valittaessa tarkastaa 🙂

    1. Tähän mysliin on moni ihastunut. 🙂 Kuivahedelmiä voi tosiaan vaihdella säilyyvden ja myös oman maun mukaan.

  2. Nam, nam tekee mieli jo maurin mahtavaa mysliä. Kaupasta ei saa yhtä hyvää mysliä.

  3. Niin oli erinomaista tekemäni mysli, vaikka ilman muistilappua puuttui tietysti jotakin: leseitä, että eka kerran näin Piritan nousseen tuolilta litkimään mun luonnonjogurttia ja mysliä! Vaikka sen tekikin en voinut olla vihainen, niin yllättynyt olin! terv Pirkko-mummi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *