Tomaatti-papukeitto avokadokuutioiden ja pähkinöiden kera

Tomaatti-papukeitto
Tomaatti-papukeitto

Juhlapyhien jälkeen houkutti keitto, joku oikein ihana ja lämmittävä. Päädyin valkopavuilla ryyditettyyn tomaattikeittoon, jossa on vivahdus meksikolaista fiilistä.

Keitto on maustettu chipotlella, tabascolla ja limellä. Luvassa on siis pientä potkua ja raikkautta. Avokadokuutiot, pähkinät ja tuore korianteri viimeistelevät keiton. Ne lisätään keittoon vasta lautasella.

Virkistävää viikonloppua!

Tomaatti-papukeitto avokadon kera

oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 varsisellerin vartta
1 punainen paprika
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl chipotlejauhetta (tai chilimauste käy myös)
1/2 tl sokeria
1 prk tomaattimurskaa
4 dl kanalientä
2-3 tippaa tabascoa
1 rasia ( noin 300 g) valmiiksi keitettyjä valkopapuja ( esim. go green luomupavut ovat hyviä)
1 lime
suolaa ja mustapippuria myllystä

Tarjoiluun: 2 avokadoa , 5 rkl korianteria silputtuna ja pähkinä-siemensekoitusta

Valmistus:

Kuori ja hienonna sipulit. Pese paprika ja varsisellerin varret. Leikkaa ne paloiksi.

Kaada öljy kattilaan ja kuullota siinä ensin sipuleita. Lisää paprikan ja varsisellerin palat, sekä chipotle ja tomaattipyre. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska, kanaliemi, sokeri ja tabasco.

Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Purista puolika lime keittoon, lisää suola ja pippuri. Sekoita ja tarkista maku. Soseuta.

Lisää joukkoon valutetut valkopavut. Kuumenna.

Tarjoa keitto avokadokuutioiden, pähkinä-siemensekoituksen ja tuoreen korianterin kera.

4 thoughts on “Tomaatti-papukeitto avokadokuutioiden ja pähkinöiden kera

  1. Hieno idea pilkkoa avokadoa keiton sekaan. Kuulostaa tosi hyvältä 🙂

    1. Kiitos.-) Uuden vuoden aattona saimme syödä Tommin tekemää oikein maukasta kalakeittoa alkuruokana, johon lisättiin lopuksi avokadokuutioita. Eli idea tuli siitä. Avokadokuutiot sopivat loistavasti viimeistelyyn, kun ne lisätään lautasella keiton joukkoon. Tulee vähän sitä kermaisuutta. 🙂

  2. Sain maistaa eilen kyseistä keittoa kaikkine lisukkeineen, joka syntyi veljesi näppärissä sormissa ja otteissa ja se oli tosiaan oikein lämmittävä pakkaspäivän ”tujaus”. Lisäksi kaksi pientä kokkia 2- ja 5-vuotiaat auttoivat vuorotellen hämmentelyssä, isän lisäillessä aineksia pataan. Hyvää oli ! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *