Mausteinen munakas katkaravuilla ja kesäkurpitsalla

Mausteinen munakas katkaravuilla ja kesäkurpitsalla
Mausteinen munakas katkaravuilla ja kesäkurpitsalla

Munakas on lounaana taas ihan omiaan arjen keskellä. Maukas ja nopea pikapelastaja. Tässä jälleen yksi vartissa valmistuva herkullinen munakas, jonka katkarapu-kesäkurpitsatäytteessä on lämmin mausteinen tuulahdus Intiasta.

Mausteinen munakas katkaravuilla ja kesäkurpitsalla

Munakas (kahdelle):
4 kananmunaa
4 rkl maitoa
½ tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria

Täyte:
150 g sulatettuja katkarapuja
puolikas kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl kurkumaa
1 rkl currya
puolikas lime
suolaa ja valkopippuria
3 rkl silputtua ruohosipulia

Riko munat kulhoon yksitellen. Lisää maito, parikajauhe, suola ja mustapippuri. Sekoita kevyesti.

Leikkaa kesäkurpitsa pieneksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja silppua ruohosipuli.

Kuullota valkosipulia, currya ja kurkumaa minuutti pannulla. Lisää kesäkurpitsan palat ja paista kevyesti. Lisää lopuksi katkaravut ja limen mehu. Kuumenna enää lyhyt hetki, että katkaravut eivät ehdi sitkistyä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Paista munakasta keskilämmöllä sen aikaa, että se hyytyy.

Nauti munakas katkarapu-kesäkurpitsapaistoksen kera.

Koristele annos ruohosipulisilpulla.

Katso myös: Pähkinämunakas ja tomaattiavokadosalsa

Saatat tykätä myös

2 kommenttia artikkeliin ”Mausteinen munakas katkaravuilla ja kesäkurpitsalla

  1. Millä konstilla olet saanut tehtyä munakkaasta noin kauniin ohuen. Hyvä, kun muistutit pähkinämunakkaasta. Mun on pitänyt kokeilla sitä ja ostin jo kerran pähkinätkin valmiiksi 🙂

    1. No konsti on ihan sellainen, että kuvassa oleva munakkaan valmistukseen on käytetty vain kolme munaa, kun kaapissa ei ollut enempää. 🙂 Muuten laitan aina neljä munaa, kun valmistan munakkaan kahdelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *